Lemon Fight / Cartoon

24.veebruaril astuaid Tallinnas Kultuurikatlas üles nublu ja Mikael Gabriel. Lisaks tulid puldi taha ansambel Cartoon ning plaate keerutas DJ Allan Roosileht.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.07.2014 - 22:53
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 25.02.2024 - 07:17
Eesti artist, Ansambel, Electronic & Dance

Elektroonilist muusikat viljelev koosseis Cartoon loodi 2015 aasta veebruaris kolme noore mehe poolt, kelleks on Joosep Järvesaar, Hugo-Martin Maasikas ning Ago Teppand.

Joosep Järvesaar on endise rockansambli Bedwetters lauljana toonud Eestisse ajaloo ainsa MTV Euroopa Muusikaauhinna. Samuti kuulub talle Bedwettersi ajast Raadio2 Aastahiti tiitel. Uues koosluses Joosepit siiski enam laulmas ei kuule, nüüd mööduvad tema päevad hoopis arvutiprogrammide nuppe kruttides, et sealt tantsima kutsuvaid helisid välja võluda. Ta on ka kogu projekti juht.

Ago Teppand on tuntud kui mitmete Iirise lugude kaasautor ja produtsent. Samuti on Eesti aasta produtsendiks valitud mees teinud korduvalt koostööd Kerliga ja käinud ainsa Eesti inimesena ära Billboardi edetabeli esikohal, kui aitas produtseerida Austraalia pop-punkansabli 5 Seconds Of Summer plaati.

Bändi kolmas liige Hugo Martin Maasikas on muusikas uuem ja tundmatum tegija, kes hakkas elektroonilise muusika valmistamist omal käel õppima umbes 5 aastat tagasi. Tema kõige tugevam külg on saund.

Cartoon on väga kiirelt kogunud populaarsust nii Eestis kui ka välismaal, selle tõestuseks on koostöö maailmakuulsa plaadifirmaga Liquicity. 11.mail avaldati singel "Made Me Feel" (ft. Kristel Aaslaid) ning 18.mail singel "One Day" (ft. Karl-Kristjan Kingi).

11.juunil tuli singel "Why We Lose" (feat. Coleman Trapp) ja 13.juunil "On & On" (ft. Daniel Levi), mis ilmusid NoCopyrightSounds’i labeli alt ning mõlemad lood on tasuta allalaetavad. NoCopyrightSounds’i puhul on tegemist plaadifirmaga, mis on pühendatud tasuta muusika välja andmisele ning mille ainus eesmärk on suurendada artistide loovust, populaarsust ning pakkuda kvaliteetset soundi. Lugu "On & On" kogus Youtube’is 15.oktoobriks 3 miljonit vaatamist.

21.septembril ilmus Cartoonil uus singel "Whatever I Do" (feat. Kostja Tsõbulevski), mis on esindatud ka eespool mainitud plaadifirma Liquicity kogumikalbumil "Alchemy".

Seni on trio säilitanud teatud salapära oma tegemiste osas, kuid nüüd andsid nad intervjuu saatele "Pealtnägija", mida sai ETVst vaadata 21.oktoobril 2015. "Ma arvan, et üks meie trumpidest on see, et me suudame ise eristada, millest võib midagi saada ja millest mitte," arvas bändiliige Joosep Järvesaar. "Hitivaist on meil vist päris tugev."

Cartoon võitis 1.detsembril Londonis mainekal auhinnagalal Drum & Bass Arena kategoorias parim uus produtsent.

Cartoon esines 28.jaanuaril Nordea Kontserdimajas toimunud Eesti Muusikaauhinnad 2016 suurgalal.

Cartoon feat. Kristel Aaslaid lugu "Immortality" jõudis Eesti Laul finaali, mis oli Saku Suurhallis 5.märtsil. Youtube'is avaldat lugu 12.12.2015.

Jüri Pootsmann ja Cartoon avaldasid 11.märtsil 2016 ühise loo “I Remember U” koos videoga.

29.märtsil 2016 autasustas Eesti Fonogrammitootjate Ühing Eesti parimaid muusikavaldkonnas tegutsevaid ja selle arengule kaasa aitavaid isikuid ja ettevõtteid. Aasta muusikaprodutsendi auhinna sai Ago Teppand. Tallinn Music Weekil esineti 2.aprillil Klubis Hollywood toimunud Weekend Festivali esitluspeol.

26.aprillil mängis Cartoon muusikat UK tuntuimas raadiojaamas BBC Radio 1 saates "Friction". Mix on üleval bändi Soundcloudis.

27.mail alustas Cartoon seitsmest kontserdist koosnevat Eesti tuuri. 3.juunil ilmus Hollandi plaadifirma Liquicity alt uus singel "Here", kus laulavad Rosanna Lints bändist Würffel ja Cartooni enda liige Ago Teppand. Cartoon esines 12.juunil elektroonilise muusika festivalil Summerburst Baltic Leedu pealinnas Vilniuses, Vingis pargis. Õllesummer Festivalil esines Cartoon Estrella pealaval 6.juulil enne legendaarse The Prodigy kontserti.

16.juulil 2016 esines Cartoon Positivus festivalil Lätis.

Ago Teppand lõi sõnad ja vokaali meloodia noore bassimuusika artisti Futuristik, pärisnimega Kris Evan Säde, suvesinglile “Little Bit”. Loo avaldas rahvusvahelise plaadifirma NCS 2.augustil 2016.

6.augustil esines Cartoon Weekend Festival Balticu live-laval.

17.detsembril 2016 avaldas Cartoon koos bassmuusika artisti Futuristiku ja laulja Mikk Mäega loo “C U Again”.

Tallinnas toimus uusaastaööl Vabaduse väljakul traditsiooniline ilutulestik ja tasuta kontsert. Tund enne aastavahetust esines ansambel Cartoon.

Eesti Laul 2017 finaalis 4.märtsil võistlesid Ago Teppand, Daniel Levi Viinalass kirjutatud lugu "All I Need" Daniel Levi esituses ning Karl-Kristjan Kingi, Hugo Martin Maasikas ja Maian Lomp kirjutatud lugu "Have You Now", mille esitasid Karl-Kristjan & Whogaux feat. Maian.

6.märtsil 2017 toimus Kadrioru lossis auhinnatseremoonia Kuldne Plaat 2017 kus Cartoon ja Kristel Aaslaid lugu "Immortality" võitis "Aasta raadiohitt 2017" tiitli.

Cartoon andis ainsa kontserdi sel suvel 5.augustil Pärnus suurfestivalil Weekend Festival Baltic. Nendega astusid koos lavale Kristel Aaslaid, Daniel Levi ja Mikk Mäe. Joosep Järvesaar heitis end suures mullis rahva sekka.

23.augustil 2017 teatas bänd, et lõpetab senisel kujul tegevuse ning edasi minnakse erinevate projektidega; Joosep & Ago & Mihkel = LEMON FIGHT ning Hugo & Futuristik = WATEVA.

Lemon Fight

Lemon Fight on uus elektroonilise tantsumuusika kollektiiv, kuhu kuuluvad Cartooni ridadest tuttavad Ago Teppand ja Joosep Järvesaar ning Grind üritustesarja üks asutajatest Mihkel Sillaots. 25.augustil avaldatud esiksinglile “I Got Time For You” andis hääle Ameerika laulja Rogelio Douglas Jr.

Kuigi Cartoon teatas augustis lahkuminekust, siis uut muusikat annavad poisid endiselt välja. 24.septembril tuli välja lugu "Your stories" koos Koit Toomega, mis kõlab NoCopyrightSounds kogumikul "NCS: Colors!".

Lemon Fight esines 23.veebruaril Saku Suurhallis Winter Grindil.

Iiris Vesik ja Ago Teppand tõid Eesti Laulu konkursile pala nimega "Drop That Boogie", mis tehti avalikuks 19.detsembril. Lugu võistles finaalis 3.märtsil Saku Suurhallis.

17.märtsil kuulis Lemon Fight värsket singlit “Stronger”, kus lauljaks Jessica Reynoso.

6.juulil esines Lemon Fight Pärnus Rannafestivalil Beach Grind ning 13.juulil esines Whogaux Pärnus Made In Estonia⎢Summer Music Festivalil. 27.juulil esines ansambel Võsu Rannafestival Power on the Beach. 17.augustil oli Lemon Fight laval Weekend Festival Baltic'ul ning esines järelpeol klubis Sunset.

Jozels ehk Joosep Järvesaar produtseeris Nublu loo "Vigla show", mis avaldati 30.jaanuaril.

Eesti Laul 2019 poolfinalistid olid Ago Teppand, Hugo Martin Maasikas ja Lacy Nicole Jones looga "Halleluja" viimase esituses. 1.detsembril avaldatud lugu kõlas 2.veebruaril poolfinaalis Tartu ülikooli spordihoones.

11.mail 2019 avaldas Eestis elav Türgi räppar Asena muusikavideo loole "Small Talk". Tegemist on lauljatari debüütsingliga, mis on kirjutatud koos Joosep Järvesaare (Jozels) ja Nubluga.

21.juulil astuti üles Beach Grind festivalil Pärnu klubis Sunset.

28.detsembril 2019 andis Cartoon uuesti välja 2015 aasta hiti "On & On" (ft. Daniel Levi), millele lisandus hispaaniakeelne versioon "Mas Y Mas".

17.jaanuaril 2020 ilmus plaadifirma Selected alt Joosep Järvesaar ehk Jozels uus lugu "Uplifted" (ft. Jon Hazel).

Cartoon avaldas 28.märtsil Suurbritannia plaadifirma NoCopyrightSounds alt uue singli "Howling", millele andis oma hääle lauljatar Asena. Cartoon esineb 10.-12.juulil Pärnus toimuval festivalil Beach Grind 2020.

5.juunil tuli välja Jozels teine singel "Milka", millele andis enda hääle LA-st pärit lauljatar Naomi Wild. Järvesaar kehastub karantiini ajal filmitud "Milka" muusikavideos mitmeks veidraks karakteriks. "Sellel videol oli kümneid erinevaid ideid, kuid koroonaviiruse puhangu tõttu ei olnud võimalik algset ideed, mis hõlmas palju erinevaid inimesi, teostada. Tegime ühes režissöör Janar Aronijaga mõned muudatused ja nii minust kõik need tegelased saidki," selgitas muusik ja lisas, et video eesmärk oli luua visuaalselt eklektiline kokteil, mis saadaks ja täiendaks muusikat.

8.juulil ilmus Liquicity alt Ewert and The Two Dragons loo "Fade Away" Cartooni remiks.

21.septembril tuli soolosingliga "Lil Black Heart" välja Jozels. Tegemist on esimese singliga Jozelsi peagi ilmuvalt kolmeosaliselt EP-lt. Lüürikavideo režissöör on Jozels ja operaator Robert Parelo. Visuaalid lõi Youngarlic ning grimmi eest vastutas Liisa Leetma.

15.mail 2021 avaldas NoCopyrightSounds Cartoon singli "Don't Be A Stranger" (feat. Jason Diaz).

18.juunil tuli välja Cartoon singel "Biology", kus kaasatud nublu & Gameboy Tetris. Muusikavideo valmimisele aitasid kaasa Johannes Veski, Kaarel Sein, Merliin Vellend, Robert Parelo jt.

10.juulil esines Cartoon Beach Grind festivalil Pärnu Rannapargis, lisaks astus üles Jozels oma kavaga.

Jozels avaldas 5.novembril uue singli "Holding On To Your Silence". Ühes värske looga nägi ilmavalgust ka muusikavideo, mille režissöör on Janar Aronja ning peategelasi kehastavad Anne Banchina, Kristina Sikk ja Jozels. Võtted toimusid maagilistes Ida-Virumaa paikades.

29.jaanuaril 2022 ilmus Cartoon singel "Piranha" koos muusikavideoga. Kaasa lõi Pluuto.

26.märtsil tuli firmalt NoCopyrightSounds välja Cartoon ja belglasest produtsendi Andromedik ühislugu "Whatever", kus lauljaks Jüri Pootsmann.

15.juunil andis Cartoon välja singli "No Halo", lauljaks türklanna Asena. Sooja ilma bänger!

8.juulil avaldas Cartoon uue singli "I'm Not Alright", millel teeb kaasa äsja tegevuse aktiveerinud Bedwetters. Värskelt loolt leiab mõjutusi pop-, rokk- ja metal-muusikast kuni emo-, estraadi- ja psy-trance elementideni. "I'm Not Alright" ilmus prantsuse plaadifirma Dancing Dead alt ühes animeeritud muusikavideoga, mille autoriks on Reimo Õun.

Cartooni järgmine ülesastumine toimus 8.juulil Pärnus festivalil Beach Grind. 17.juulil osaletakse Liquicity festivalil Hollandis. 9.juulil esines Beach Grindil eraldi kavaga Jozels. Cartoon esines pidudesarja GRIND väljasõidul Tartu kammivabrikus 22.oktoobril.

12.novembril toimus Tallinnas Depoo välialal Balti Jaama Turu kõrval tänavafestival “Kõige Hallim Päev”, kus esinesid 5MIINUST, Smilers ja Cartoon.

MHLKL & Jozels & K-Sein astusid üles 11.veebruaril Tallinnas, Kultuurikatla mustas saalis peosarja Grind 12. sünnipäeval.

27.mail toimus Tallinnas Kultuurikatlas Suurbritannias alguse saanud legendaarne trummi ja bassi pidudesari Liquicity, kus astus teiste hulgas dj-puldi taha Cartoon.

16.juunil andis elektroonilise muusika kollektiiv Cartoon välja singli nimega “Flashback”, mis on kaver Calvin Harrise samanimelisest loost. Loos teeb kaasa ka tuntud laulja Elina Born, kellega Cartoon on soovinud teha koostööd juba sellest ajast kui Elina osales saates “Eesti otsib superstaari”. Järvesaar lisas: ”Vaieldamatult kõige seksikam naishääl kogu Maarjamaal”.

8.juulil astus Cartoon üles Pärnus festivalil Beach Grind. Eraldi esines ka Jozels.

4.augustil ilmus Cartoon uus lugu "Sideways", kaaslasteks Twisted, Zaug ja SildV.

Eesti Laul 2024 15. poolfinalisti seas oli Cartoon, Ewert Sundja "Oblivion", autorid Joosep Järvesaar, Hugo Martin Maasikas, Ewert Sundja. Eesti Laulu poolfinaal toimus 20.jaanuaril Tartus. Esmakordselt kuulis tänavusi võistluslugusid 8.detsembril.

24.veebruaril astuaid Tallinnas Kultuurikatlas üles nublu ja Mikael Gabriel. Lisaks tulid puldi taha ansambel Cartoon ning plaate keerutas DJ Allan Roosileht.

Faktid

Liikmed (nimi/sünnipäev):
Cartoon:
Ago Teppand - 02.10.1986
Hugo-Martin Maasikas - 20.10.1990
Joosep Järvesaar - 24.07.1988

Lemon Fight:
Ago Teppand - 02.10.1986
Joosep Järvesaar - 24.07.1988
Mihkel Sillaots - 21.03.1990

Muud huvitavat

Seotud videod

Cartoon - Piranha (ft. Pluuto)
Cartoon - Piranha (ft. Pluuto)

Artist: Cartoon

Lugu: Piranha (ft. Pluuto)

Aasta: 2022

Cartoon x Bedwetters - I'm Not Alright
Cartoon x Bedwetters - I'm Not Alright

Artist: Cartoon x Bedwetters

Lugu: I'm Not Alright

Aasta: 2022