Eleryn Tiit

Eleryn Tiit osaleb 17.märtsil alanud Kanal 2 muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 07.01.2017 - 12:25
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 17.03.2024 - 20:11
Eesti artist, Sooloartist, Pop

Eleryn Tiit on sündinud 26. märtsil 1996 Viljandis. Ta on õppinud aastatel 2003–2012 Jakobsoni koolis ja aastatel 2012–2015 Viljandi gümnaasiumis. Vähesed teavad, et lauljana tuntust kogunud Eleryn Tiidu esimene valik oli hoopis tants. Viljandi Jakobsoni koolis oli oma balletistuudio, kus ta alustas esimesest klassist ning osales lausa 12 aastat.

Kolmandast klassist alates õppis ta paralleelselt muusikakoolis kümme aastat klaverit ja poole pealt hakkas ka laulutunde võtma. Oma esimese lauluõpetaja Maarika Reimandiga oli Eleryn Tiit seotud terve kooliaja. Peale laulmise õpetas Reimand talle ka solfedžot ja juhatas muusikakooli koori, mille solist ta oli. Hedi-Kai Pai, kelle stuudios Viva La Musica Eleryn Tiit pikalt laulis, suunas ta õppima Georg Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli, mille Eleryn lõpetas 2018.a. kevadel.

Lauljana on tal omanimeline sooloprojekt, lisaks astub ta üles kultusbändi 2 Quick Start taustalauljana koos sõbranna Rahel Ollisaarega. 2019. aastal TV3 paroodiasaates "Su nägu kõlab varsti tuttavalt" kogus laulja tuntust, jõudes poolfinaali. "Mul on hea meel, et ma läksin, mul on olnud huvitav," tunnistas ta.

Eleryn Tiit avaldas 25.novembril 2019 singli "Do What You Do". Laulu autorid on Eleryn Tiit, Helina Reinjärv ja Karl Kanter. "Lugu räägib sellest, kui keegi mängib sinu tunnetega, aga sulle meeldib see," kirjeldas Tiit. Loo video filmiti endises Marati tehases. "Mulle meeldis, et sain palju enda mõtteid ja ideid rakendada ja koostöös lavastaja ja koreograaf Britt Kõrsmaaga ning professionaalse videotiimiga sai see tulemus täpselt selline nagu ootasin," rääkis Eleryn.

Eleryn Tiit lõi käed plaadifirmaga Made In Baltics (Sony Music Entertainment) ja andis 20.05.2020 välja singli "Vaikin". "See on kaasaegne, puhas ja minimalistlik poplugu. Nagu ka pealkiri ütleb, siis selles loos osapooled vaikivad. Tegelikult on selle taga pelgalt hirm. Hirm panna end haavatavasse olukorda ja öelda just esimesena välja oma mõtted ja tunded. Et keegi haiget ei saaks, on pooled otsustanud vaikida," selgitas Eleryn loo sisu.

Oma uues loomingus püüdleb Eleryn terviklikkuse poole ning soovib jutustada lugusid elust enesest. Olgu selleks teekond enesearmastuseni, kellegi teise armastamiseni või hoopis lood murtud südametest ja kangekaelsusest tunnetest lahti laskmisel. Seetõttu peab lauljatar väga oluliseks oma panust laulusõnade kirjutamises. Uus singel "Vaikin" tekitab Elerynis eriti sooja tunde, kuna pala kirjutati koos kahe erilise sõbraga - Soome produtsent Aleksi Liski ning lauljatar Rahel Ollisaarega.

30.oktoobril 2020 ilmus Elerynil koostöös plaadifirmaga Made In Baltics singel "Ma enam sind ei tea", mille autorid on Eleryn Tiit ja Aleksi Liski. Loole filmis muusikavideo Martti Hallik. "Tahtsin muusikavideot filmida kohas, kus on turvaline. Olla seal üksi oma emotsioonide ja mõtetega. Seetõttu on muusikavideo filmitud kodus", kirjelda Evelyn.

14.juunil 2021 avaldas Eleryn Tiit koostöös Soome produtsent Aleksi Liskiga singli "Homseni", mis räägib nendest hetkedest, kui unustame end mingisse kohta ja igapäevategevused kaovad meelest. Muusikavideo, milles on välja toodud kõik tõeliseks puhkuseks vajalikud elemendid, autor on Karl Anders Vaikla.

16.septembril andis Eleryn Tiit välja sügisese videosingli "Kõikjal kõiges". Laul räägib armastusest ning on uusversioon Donna Lewise 1996. aasta hitist "I Love You Always Forever". Sõnad on kirjutanud Eleryn Tiit ja Maian Kärmas, oma panuse andis lisaks Soome produtsent Aleksi Liski. Video autor on Masa alias Hindrek Maasik. "Muusikavideo idee tuli juba siis, kui laul oli salvestatud. Tahtsimegi anda edasi just seda puhtust ja siirust, mis armastusega kaasas käib. "Kõikjal kõiges" räägib armastusest kõige puhtamal, ausamal ja siiramal kujul," rääkis Eleryn. Lugu esitas ta 17.septembril Eesti filmi- ja teleauhindade galal.

11.detsembril võistles Eleryn Tiit Eesti Laul 2022 neljandas veerandfinaalis lauluga "Tunnete keel", mille autorid Karl Killing, Gevin Niglas, Eleryn Tiit ja Aron Blom. Edasi poolfinaali laul ei pääsenud. Sama lugu esitas Eleryn Raadio 2 Aastahiti auhinnagalal 30.detsembril Kultuurikatlas, kus ta lisaks koos Kristel Aaslaiuga oli õhtujuhiks.

2022. aastal lubab Eleryn Tiit enda eest rohkem hoolitseda. "Tahaks enda eest hoolitseda. Tahaks enda vaimse tervise eest hoolitseda. Tahaks rohkem rõhku panna endale ja tegelikult tahaks lugusid kirjutada."

Eleryn Tiit oli peaesinejaks 4.mail Vivistop Telliskivi loomekiirendil TMW raames.

1.septembrist hakkas Eleryn Tiit igal tööpäeval Andi Raigiga koos juhtima Sky Plus Drivetime’i kell 15-19.

21.veebruaril 2023 tuli välja 5-looline lühialbum "Lähemal sulle", mis on kokkuvõte tema viimase paari aasta loomingust akustilisel kujul. Tiiduga koos musitseerivad Heikko Remmel basskitarril ning Robin Mäetalu kitarril.

Eleryn Tiit tõi 22.septembril kuulajateni esimese singli "Vastassuunas" tema novembris ilmuvalt debüütalbumilt. Loo autoriteks on lisaks Eleryn Tiidule ka Rahel Ollisaar, Sofia-Liis Liiv ja Aleksi Liski. Laulja sõnul inspireeris teda lugu kirjutama tema enda suhe. "Lasin lahti inimesest, kellest hoolisin, et saada enda heaolu ja vabadus tagasi. Päris ebamugav ja kõle teekond, aga sellega kaasneb ka samas mingi kirjeldamatu vabaduse tunne – lähed vastassuunas, et midagi uut ja värsket saaks juhtuda," rääkis ta.

5.oktoobril esitles Eleryn Tiit ETV Terevisioonis uut lugu "Mu illusioon". Saatjaks kitarrist Robin Mäetalu. Eleryn: "Esimene lugu, mille kirjutasin oma debüütalbumi jaoks. minu jaoks väga erilise tähendusega lugu. kuidas armuda kellessegi uude, kui süda kuulub veel eelmisele?" Muusikavideo tuli välja 17.novembril

Eleryn Tiit avaldas 17.novembril oma debüütalbumi "Vastassuunas" seitsme looga esimese osa. Albumi teine pool jõuab kuulajateni märtsis. Laulja sõnul räägib "Vastassuunas" julgusest, mida muutused nõuavad. "Kui ma hakkasin ükshetk lugusid kirjutama, ei mõelnud ma üldisele kontseptsioonile, vaid lihtsalt soovisin enda seest kõik välja saada. Alles hiljem, kui hakkasin erinevaid pusletükke tervikusse seadma, sain aru, et "Vastassuunas" oleks õige ja aus albumi pealkiri, sest just vastassuunas liikumine ja otsused kirjeldavad mind viimase 1,5 aasta jooksul kõige enam," selgitas ta. "Ma olen aru saanud, et õnnelik olemine ja minu enda heaolu on tähtis." "Vastassuunas" sisaldab endas lugusid, mis on salvestatud nii Stockholmis, Helsingis kui ka Tallinnas. Produtsentidena figureerivad albumil Aleksi Liski, Ludwig Westby, Eila Häggström, Samuel Mackegård ning Frederik Küüts.

Eleryn Tiit ja Rahel esinesid 21.detsembril menubändi 2 Quick Start 30. juubelikontserdil Unibet Arenal ning ametlikul järelpeol linna südames Vaticanis.

Silvi Vraidi ande ja muusikalise panuse tähistamiseks tulid 17.veebruaril Eesti Laulu laval suurejooneliseks etteasteks kokku metal-ansambel HND, räppar Gameboy Tetris, popmuusik Eleryn Tiit, Muteko Taiko trummiduo ja Dance Republic Tantsukooli tantsijad. Spetsiaalselt Eesti Laulu finaaliks loodud ühisnumber “All Vrait” tegi tagasivaate Silvi Vraidi esitatud hittidele, mis on kuldsete tähtedega Eesti popmuusika ajalukku kirjutatud.

Eleryn Tiit osaleb 17.märtsil alanud Kanal 2 muusikalises võistlussaates “Tähtede täht”.

Faktid

Eleryn Tiit
Sünnipäev 26. märts 1996
Sünnilinn: Viljandi
Pere: isa Peeter, ema Annely, vanem õde Merilyn.

Muud huvitavat

Seotud videod

Eleryn Tiit - Mu illusioon
Eleryn Tiit - Mu illusioon

Artist: Eleryn Tiit

Lugu: Mu illusioon

Album: Vastassuunas

Aasta: 2023

Režissöör: Hindrek Maasik

Eleryn Tiit - Kõikjal kõiges
Eleryn Tiit - Kõikjal kõiges

Artist: Eleryn Tiit

Lugu: Kõikjal kõiges

Aasta: 2021

Eleryn Tiit - Tunnete Keel
Eleryn Tiit - Tunnete Keel

Artist: Eleryn Tiit

Lugu: Tunnete Keel

Aasta: 2021