Lepatriinu

Ansambel Don Ulvik avaldas 25.märtsil 2024 singli nimega “Learn To Say”, millel teeb kaasa ka Lepatriinu. Peagi lastakse jutti lisaks välja veel kaks singlit.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.04.2017 - 23:33
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 10.04.2024 - 13:59
Eesti artist, Sooloartist, Alternative & Indie

Särav ja armas Lepatriinu on Tallinnast pärit laulja ja laulukirjutaja, kes loob muinasjutte läbi lüürika koos kaasahaaravate elektrooniliste rütmide ja akustiliste instrumentidega.

Lepatriinu ehk Triinu Paomets on akustilist muusikat viljelenud juba üle 13 aasta. "Kui terve perekond on muusikaga seotud, on raske sellest mööda vaadata," ütleb Triinu Paomets. Lõõritaja on ta olnud juba lasteaiast saati, tema erilisus peitub tämbri ja karakteri kooskõlas. Kuuldes Lepatriinut raadiost ei ole kahtlustki, kellega on tegu. Triinu on üdini positiivne inimene, kes lihtsalt tahab teha seda, mis teeb ta õnnelikuks - ehk muusikat. Esimesed mõtted artisti nime kohta ilmutasid end samuti juba väga varajases eas, kuigi siis ta seda endale veel ei teadvustanud. Nimi pidi marineerima vähemalt 10 aastat enne kui sai enesekindlalt tunnistada, et see ongi nüüd see õige.

Lepatriinu kandideeris Noortebänd 2016 konkursile, kuna tema arvates oli see hea võimalus end mitte nii teadatuntud artistidel esitleda. "Juba poolfinaali jõudmine on avanud uksi, millest ma ei osanud unistadagi," kommenteeris ta. Ukulele, vokaali ning arvutiga laval muusikat tegev Lepatriinu on kahtlemata üks neist, kelle tegemistel silm peal tasuks hoida. Finaalis, 28.oktoobril 2016, ei väljunud ta võistlusest küll võitjana, kuid viis koju terve hulga eriauhindu - esinemiskutse Intsikurmu festivalile, esinemiskutse “Jazzkaarele”, esinemiskutse festivalile “Augustibluus”, River Islandi eriauhind.

Noortebänd 2016 konkursilt Eesti muusikataevasse sööstnud Lepatriinul on seljataga tegus aasta. Pärast sügisel aset leidnud finaali on ta jõudnud sõlmida lepingu plaadifirmaga No Angel Records ning rohkelt kontserte anda. Lisaks astus ta Kultuurikatlas üles Tom Odelli soojendusesinejana. Publikut elektrooniliste rütmide ja akustiliste instrumentidega võluvat Lepatriinut sai esinemas näha neljal korral Tallinn Music Week’il.

9.jaanuaril 2017 avaldas Lepatriinu viie looga minialbumi "EP1", mida iseloomustavad minimalistlik elektroonika ning muinasjutulik lüürika. "Igal laul on kui omaette jutuke, millel enda iva on kuskil peidus. Stiil on pigem pehme, ent karakterist puudu ei jää," kirjeldab Lepatriinu.

28.märtsil tuli välja loo "Sensitive" video, mille autoriks Josh Twist (Aarto Hiiemaa). Muusiku esimest muusikavideot iseloomustab animatsioonimaailma kõik-võimalikkus. "Lugu on ise EP peal olevatest kõige rütmikam ning jääb oma kergusega meelde. Sellega on ka väga hea sillutada teed oma järgnevatele muinaslugudele," räägib Triinu.

Lepatriinu andis kontserdi TMW telgis täismajale 15.juulil Positivus Festivalil, Lätis Salacgrivas.

8.oktoobril esines Lepatriinu ETV saates "Hommik Anuga". Kõlasid lood "Sensitive" ja "Tree house".

Lepatriinu osales külalisvokalistina 24.novembril ilmunud Horror Dance Squad albumi nimiloos "Leap".

Lepatriinu avaldas 24.jaanuaril singli “Little Lie” peagi ilmuvalt täispikalt albumilt “Treehouse”. “Little Lie” ei innusta valetama, kuid meelitab tervendavas koguses enesekindlust tundma ning pea püsti läbi raskuste liikuma. Ühtlasi annab singel teada, et Lepatriinu ei musitseeri enam üksi, vaid saatebändiga, kuhu kuuluvad bassist Martti Tamm, klahvimängija Pille Piir ja Uku Kübar trummidel. Albumil “Treehouse” saab olema 10 lugu ning artist lubab üllatada varasemast teravmeelsema ja eklektilisema hoiakuga - hingelisest indiest kuni tantsulise popini välja.

2.aprillil avaldas Lepatriinu uue videosingli "Coffee Break" oma sügisel ilmuvalt albumilt "Treehouse". "Coffee Break" on lugu tänapäeva ühiskonnast, mis Lepatriinu arvates on liiga pinnapealseks muutunud. "Väga palju pööratakse tähelepanu just välimusele, mitte sisule, mille tõttu neiud võivadki hakata arvama, et ilma meigita ei saa toidupoodi minna," kommenteeris Triinu Paomets. Laul räägib aja maha võtmisest ja endale hetke andmisest, et hoomata - elus on olulisemaid asju, kui see, mis vaid silmale tundub. "Coffee Break" sai koostöös Aarto Hiiemaaga ka muusikavideo. "Kuna lugu ise on üsna temperamentne, sai video jaoks inspiratsiooni võetud nii 1960ndatest ja samas ka tulevikku vaatavast futurismist," selgitas Lepatriinu.

Lepatriinut sai näha ja kuulda Tallinn Music Weeki raames 6.aprillil Von Kralis ning 7.aprillil Stella Soomlais Studios.

15.juunil avaldas Lepatriinu oma uhiuue elektroonilise tantsumuusika (EDM) singli "Up the Sky". "Puhake suvel välja, et ma saaksin alates sügisest olla kogu aeg kõikide elus," valmistas muusik fänne ette. Lepatriinu sõnul on tulemas eklektiline plaat. "Juba ta on suhteliselt seinast seina ja ta jääbki seinast seina," rääkis Lepatriinu, kelle viimased singlid on albumil esindatud. "Iga lugu on eraldi sõnumiga, ma üritan kirjutada lugusid erineva jutukese, loo või olukorrana. Mina tõlgendan neid kui muinasjutte. Iga lugu on eraldi situatsioon, mis ma lõpuks seon kokku plaadil kui terviku," ütles Lepatriinu.

28.juunil tuli välja "Up the Sky" muusikavideo, mis valmis koostöös Josh Twisti ja Mart Varesega. Video uudishimulik peategelane kulgeb metsas aeg-ajalt teed kaotades: “Kuigi siht on silme ees, võib vahetevahel ära eksida ja sattuda rasketesse olukordadesse. Eks elu annab täpselt nii palju, kui suudad vastu võtta.. ja siis veel veidi,” teab Triinu.

21.septembril ilmus Lepatriinu esimene täispikk album “Treehouse”, mis on esimene pikem vaade artisti muusikalisest arengust ning muinasjutuline visand tema elus toimuvast: “Ma olen täheldanud, et kõik, mida ma loon või kirjutan, muutub varem või hiljem reaalsuseks.” 10-looliselt albumilt leiab nii mõtlikku minevikku vaatamist, magusat armastuslugu kui ka kaasakiskuvat tantsulisust.

"Treehouse" on mänglevalt kerge ning kätkeb endas ootamatuid mõjutusi 1990ndate hip-hopist, mis on osavalt põimitud popi- ja jazziliini ning karakteri annab albumile iseloomuga indie ja souli mõtlikkus.

Albumi valmimisele aitasid kaasa Uku Kübar, Aivar Surva, Aarto Hiiemaa (Josh Twist), Taavi Paomets (Avoid Dave), Heikko Remmel, Eliise Saar, Elisabeth Grete Talivee, Helen Heinroos jpt . Albumi annab välja Taani indie plaadifirma No Angel Records.

“Treehouse” esitlused toimusid 19.septembril Solarise Apollos, 20.septembril Pärnu Keskuse Live laval ja 21.septembril Tartu Lõunakeskuse aatriumis.

“Albumi juhatab sisse “Treehouse”, mis on oma kõlalt maagiline ja samas kibemagus armastuslugu, mis on süžeelt ka järg suve hakul ilmunud videole “Up the Sky”,” kirjeldab Lepatriinu. Video valmis koostöös Aarto Hiiemaaga (Josh Twist) ning nii mõnegi kaadri saamiseks tuli tal ronida ämblikuvõrku, kanda ainsa kehakattena puuoksi ja kalavõrku.

Eksklusiivne albumi esitluskontsert toimus 26.septembril ERR-i Raadio 1. Stuudios. Lepatriinu andis kordumatu esitluskontserdi koos klahvimängija ja trummari Uku Kübaraga.

24.jaanuaril 2019 Saku Suurhallis toimunud Eesti muusikamaailma suursündmuse Eesti Muusikaauhinnad 2019 galaõhtut juhtisid lauljanna Triinu “Lepatriinu” Paomets ja trummar Reigo Ahven.

Lepatriinu andis 31.jaanuaril Intsikurmu KETSis minikontserdi, kus sai uudistada albumist “Treehouse” inspireeritud erikujundustega ukulelede näitus-müüki.

Lepatriinu avaldas 5.juunil oma esimese eestikeelse singli “Öökull”, millele andis uue kõla ta vend Avoid Dave. “Öökull” räägib muinasjutulises vormis lennukast hingest, kes tahab rännata ringi ja avastada uusi paiku, ent lõpuks on ikka kodu see, kuhu tahaks püsima jääda. “Olen isegi rohkem ööinimene, ega suuda pikalt ühe koha peal püsida. Arvan, et oluline on näha maailma ja õppida erinevaid kultuure, kuid lõplikult kuskile teise riiki kolida ei ole variant. Eesti on ikka mu kodu ja nii see võikski jääda,” kirjeldas Lepatriinu.

1.augustil 2019 avaldas Lepatriinu laulu "Bit more", mille inspiratsiooniallikatena nimetas ta loomulikult jääteed, loodust, metsa, värskust, puuvilju ning teisi suve ja joogiga resoneerivaid märksõnu. "Suvise ning flirtiva alatooniga lugu, mis jääb kummitama nagu jäätee maitse," iseloomustab Leptariinu lugu ise. Laulu sõnumit kannab edasi sama suvine Kadrioru pargis filmitud muusikavideo, mille tegi Josh Twist.

Triinu Paometsa uue akrüülmaalide kollektsiooni “Face Mist” ainukorne näitus-müük oli 21.veebruaril 2020 ArtDepoosse. Lepatriinu pani oksjonile lisaks 2018. aastal ilmunud albumi “Treehouse” ukuleled. Suurema osa näitus-müügi tulust soovib Lepatriinu suunata heategevusse. Kunstihõngulisel õhtul tähistas Triinu Paomets samuti oma sünnipäeva.

Ansambel Don Ulvik avaldas 25.märtsil 2024 singli nimega “Learn To Say”, millel teeb kaasa ka Lepatriinu. Peagi lastakse jutti lisaks välja veel kaks singlit.

Faktid

Nimi: Triinu Paomets
Sündinud 19.02.1991 Tallinnas

Saatebänd:
bassist Martti Tamm
klahvimängija Pille Piir
trummidel Uku Kübar

Muud huvitavat

Seotud videod

Lepatriinu - Bit more
Lepatriinu - Bit more

Artist: Lepatriinu

Lugu: Bit more

Aasta: 2019

Režissöör: Josh Twist

Lepatriinu - Coffee Break
Lepatriinu - Coffee Break

Artist: Lepatriinu

Lugu: Coffee Break

Album: Treehouse

Aasta: 2018

Režissöör: Aarto Hiiemaa

Lepatriinu - Treehouse
Lepatriinu - Treehouse

Artist: Lepatriinu

Lugu: Treehouse

Album: Treehouse

Aasta: 2018

Režissöör: Josh Twist

Lepatriinu - Sensitive
Lepatriinu - Sensitive

Artist: Lepatriinu

Lugu: Sensitive

Album: EP1

Aasta: 2017

Režissöör: Josh Twist

Lepatriinu - Up the Sky
Lepatriinu - Up the Sky

Artist: Lepatriinu

Lugu: Up the Sky

Aasta: 2017

Režissöör: Josh Twist