Jennifer Lopez

15.märtsil ilmus Jennifer Lopez singel "This Time Around" (feat.(G)I-DLE).
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 03.02.2002 - 14:17
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 15.03.2024 - 06:30
Välismaine artist, Sooloartist, Latin

Jennifer Lynn Lopez on pärit Puerto-Rico juurtega töölisperekonnast ning tema vanemad elasid 70-ndatel aastatel New Yorgi Bronxi linnaosas nimega Castle Hill. Tegevust näitlejana alustas Jennifer juba 16-aastasena ning tema esimeseks rolliks oli Myra lavastuses "My Little Girl" 1986 aastal. Järgmisel aastal asus Jennifer õppima Manhattani tantsukooli. Tema esimene suur filmiroll oli aga alles 1995 aastal filmis "My Family" ning hiilgavaimaks etteasteks loetakse 1998 aastal rolli filmis "Out Of Sight". Üks kuulsamaid filme kus ta on osalenud oli “The CELL” mis teenis esimese nädalaga 17, 2 miljonit dollarit. 2000 aasta veebruaris esilinastus romantiline komöödia “Angel Eyes”, kus Lopez samuti osales.

Jennifer abiellus 22.veebruaril 1997 mehega Ojani Noa ent see abielu purunes juba järgmisel aastal. Samal 1998 aastal alustas Jennifer tegevust lauljana ning tema esimene album "On The 6" ilmus Sony Recordsilt juunis 1999. Juba esimene singel "If You Had My Love" tõusis #1 hitiks ning teine housemusa stiilis "Waiting For Tonight" tõi Jenniferile parima tantsuloo tiitli Grammy auhindade jagamisel. Samalt plaadilt jõudis Lopez välja anda veel Puff Daddy loo "Feelin' So Good", milles osalesid räpparid Fat Joe ja Big Pun ning 1999 aatal lõi laineid tema ägedaloomuline singel "Let's Get Loud".

2001 aasta jaanuaris ilmus talt juba teine album nimega "J.Lo", mis müüs juba esimese nädalaga ainuüksi USA-s 270 000 koopiat. Sellelt albumilt on pärit ka hittlood "Play" ja "Ain't It Funny". Jaanuaris ilmus film "The Wedding Planner", kus Jennifer esines peaosas. Sellega seoses sai ta esimeseks inimeseks kelle nii film kui ka album on mõlemad jõudnud edetabelites kohale number 1.

Sama aasta veebruaris läks ta lahku Puff Daddy'st ja juba septembris abiellus Kalifornias tantsijast Cris Juddiga, kellega koos ei püsitud kaua.

Jennifer Lopez andis selle aasta veebruaris välja veel ühe albumi “J To Tha L-O: The Remixes”, mille nimi kõneleb ise enda eest. Albumilt leiame kõik Jenny senised parimad remiksid seni ilmunud kahe plaadi lugudest ning tähelepandavaim siin on loomulikult hittsingli "Ain't It Funny" Murder Remix koos räpparitega Ja Rule & Caddillac Tah. Esimese kolme nädalaga müüdi albumit USA-s 102 000 koopiat ning singel “Ain’t It Funny” püsib USA singlitabelis momendil esikohal.

Remix album püstitas omanäolise rekordi, sest oli Ameerikas üldse esimene, mis suutis tõusta esimese müüginädalaga number üks albumiks ning on tänaseks müünud juba üle 1,5 miljoni. Inglismaal jõudis album kohale #4 ning oli esikahekümnes kuus nädalat järjest. Singel “Ain’t It Funny“ püsis UK singlitabelis aga esikahekümnes lausa kaks kuud.

Jenniferi kolmas singel remix LP-lt ilmus 24.juunil ning selleks oli koos räppariga Nas esitatud “I’m Gonna Be Alright’“, mille video valmis New York City Spanish Harlemi linnaosas ning sellega koos toimusid ka viimased filmivõtted Jenniferi uuele filmile “Enough“. Septembris linastub film ka Euroopas ning selles mängivad veel kaasa Billy Campbell ning Juliette Lewis.

Jenniferi uus film “Maid in Manhattan” esilinastub kinodes 19.detsembril 2002 ning viimaste uudistena lisaksime, et järgmise filmi “Jersey Girl” võtted juba käivad. 14.novembril Barcelonas toimuval MTV Euroopa videoauhindade jagamisele on Lopez kandideerimas lausa kahes kategoorias: parim naislaulja ning parim r&b laulja. Oktoobris ilmus lauljatari uus singel "Jenny From The Block", milles räpivad seekord kaasa Jadakiss ja Stylez P. Uue singli autoriteks on Troy Oliver, Corey Rooney (Destiny's Child) ning Tone & Poke (Cam'ron) ja siin kasutatakse juppe kolmest teiste bändide lugudest nagu The Beatnuts'i "Watch Out Now," Herbie Mann'i "Hijack" ja KRS-One'i "South Bronx". Jenniferi uus album nimega “This Is Me … Then” ilmub 26. novembril 2002.

Jenniferi uus plaat, mis ilmus 25.novembril, pakub kõneainet ja üllatusi kindlasti kauemaks. Kõigepealt tuleks kindlasti ära mainida laulude lüürilisuse ja pehmed meloodiad ning tugevaid räppe siin lisaks kahele juba ilmunud singliloole palju pole. Rohkem räägitakse hoitusest ja armastusest ning äraütlematagi on selge, et plaat on pühendatud Jenniferi praegusele kihlatule Ben Affleck’ile. Plaadi juhtivas loos „The One“ tunnistab Lopez otse, et sõltub kallimast nagu narkootikumist. Lauljatar kõneleb ise:“ Plaadi laulusõnad on väga õnnelikud, mis peegeldab minu praegust hingeseisundit, sest olen armastusest segane. Laulud on väga isiklikud ning ma kannan siin kui oma südant peopesal“.

Jennifer Lopez'i järgmine singel on "I'm Glad", mille video esmaesitlus oli MTV's 08.aprillil. Selle video direktoriks on fotograaf David LaChapelle, kelle käe all valmis ka Avril Lavigne'i "I'm With You" video. Albumi kolmas singel “I’m Glad” on täiesti kuulikindel hitt ning siin pakutakse ridamisi remikse a’la Ford's Siren Mix Radio Edit, Murk Miami Radio Edit, J-Lo vs. Who Da Funk Main Mix ja Paul Oakenfold Perfecto Remix. Epic Records lasi maxisingli välja 02.juunil 2003.

18. novembril 2003 ilmub Jenniferi uus DVD, mis kannab nime "The Reel Me", sisaldades 17 lauljatari kuuma videot. Alustuseks kohe tema kõige esimene video "If You Had My Love" ning viimasena kõige uuem "Baby I Love U". Koos sellega ilmub veel preemiaks EP remikside ja originaalidega nagu näiteks R. Kelly remix loost "Baby I Love U" ning nelja loo remixid Paul Oakenfold’ilt. Jenniferi uusim ekraanile jõudnud film kannab aga nime "Jersey Girl", mis pärineb Kevin Smith’ilt ning kaaspeaosa mängib siin loomulikult Ben Affleck.

05.juunil 2004 abiellus Jennifer kolmandat korda, sedapuhku salsa lauljaga Marc Anthony. Koos lindistati ka lõpulugu uuele romantilisele filmile “Shall We Dande“, milles Lopez mängib koos näitlejatega Richard Gere ja Susan Sarandon. Loo nimi on “Sway“ ning see on koverversioon Dean Martin’i omaaegsest hitist ja lugu võeti üles nii inglise kui hispaania keeles. Ometi keeldusid loo produtsendid nende versiooni filmi laskmast kartuses staaride senist tormilist eraelu arvesse võttes.

Jennifer Lopez üllatas kuulajaid uue singliga "Get Right". Taustalauljaks oli seekord Jenny abikaasa 11-aastane tütar Arianna Anthony. Singel ilmus 2005 aasta alguses ning selle video esmaesitlus oli MTV-s juba 05.jaanuaril. Jennifer Lopez on tagasi kauaoodatud uue albumiga Rebirth. Plaadi on produtseerinud Jenny kauaaegne koostööpartner Corey Rooney ent lugusid on lisanud siia veel Rich Harrison (varem Usher, Destinys Child), Rodney Jerkins ning Timbaland. Plaadil löövad külalistena kaasa raskekaalu räpparid Fabolous ja Fat Joe ent ka Jenny abikaasa Marc Anthony. Album ilmus 28.veebruaril 2005 Sony alt.

2006 aastal osales lauljatar LL Cool J juba 12-ndal albumil "Todd Smith", mille singel ja video tehti koos. Veebruaris 2006 esilinastunud video kandis nime "Control Myself".

02.aprillil 2007 tuli Jenniferi hispaaniakeelne album "Como Ama Una Mujer" (Kuidas armastab naine), produtsendiks on Marc Anthony ja plaadil kõlab 11 tulist ja tundelist laulu. Plaati viimistleti lausa kolm aastat ja esimese singli "Que Hiciste" video esilinastus jaanuaris 2007. Siit albumilt tuli juunis 2007 teise singlina "Me Haces Falta". Jennifer Lopez produtseeris lisaks viieosalise miniseeria "Como Ama Una Mujer" USA telejaamale Univision, milles kõlavad tema albumi lood. Esimeseks videolõiguks siit oli "Sola".

08.oktoobril 2007 ilmus Jenniferi uus ingliskeelne album “Brave”. Esimese singlina tuli välja "Do It Well", mille video alustas satikanalitel mängimist septembri esimesel nädalal. J.Lo kuues stuudioplaat on stiilitihe, miksitud pop, r&b, hip hop ja dance, tõeliselt kergesti haaratav kommertsmusa. Kaastegevad tipptasemel produtsendid J.RRotum, Bloodshy ja Avant ning osalemas kuuleme veel räpparit Ludacris. Teine singel "Hold It Don`t Drop" tuli välja 2008 jaanauris ning selle tantsulise loo video autoriks on Melina.

22,veebruaril 2008 sünnitas Jennifer New Yorgis Long Islandi kliinikus kaksikud. 2,64-kilone tüdrukbeebi tuli ilmale kell 00.12 kohaliku aja järgi, 2,7-kilone poiss järgnes talle 11 minutit hiljem. Lopezi mäned˛er Simon Fields kinnitas, et Lopez ja tema kolmas abikaasa, latiinolaulja Marc Anthony on lausa seitsmendas taevas ning latiinodiiva kaksikud said nimeks Max ja Emme.

Jennifer Lopez on peale kaks aastat kestnud vaikelu tagasi singliga "Louboutins", mille autoriks Tricky Stewart. Singlit esitles lauljatar 22.novembril American Music Awardsil ent see põrus USA-s täielikult. Edasi üritati teise singliga “Fresh Out the Oven” ent jälle suurema tähelepanuta.

19.veebruari 2010 öösel oli Jenniferil au esineda juba 60-ndat korda toimuval Sanremo Song Festivalil. Ettekandele tuli lugu "What Is Love", mis on singliks soundtrakile filmist "The Back-Up Plan". Film, milles Jennifer kaasa lõi, linastus 23.aprillil 2010. Paar päeva hiljem avaldati uudis, et Sony Epic Records on lauljaga lepingu lõpetanud ning aprilli plaanitud album “Love?” jääb ära.

"Love?" tuli siiski 02.mail 2011 Island Def Jam alt ning juba septembris 2010 filmis Lopez promovideo singlile "Take Care". Jaanuaris 2011 algas järgmise loo esitlemine, milleks oli Jenniferi ja produtsent RedOne loodud "On The Floor". Singliloos lööb kaasa Pitbull ning sämpeldatakse 1989 aasta Kaoma hitti "Lambada". Video esmaesitlus oli 03.märtsil saates "American Idol".

02.mail 2011 eitleti järgmise singli "I’m Into You" videot, milles kaaslaseks Lil Wayne.

15.juulil 2011 andsid Lopez ja Anthony teada oma abielu lahutusest.

22.augustil 2011 võeti Los Angelesis üles kolmanda singli "Papi" video Paul Hunteri käe all. Singel ilmus 26.septembril.

30.märtsil esitles Jennifer uut singlit "Dance Again", kaaslaseks Pitbull. Teise uue singli "Follow the Leader" video esitlus toimus 04.mail ning siin löövad kaasa puertoriikolased Wisin & Yandel. Noormehed osalevad samuti Jenniferi ja Enrique Iglesias suvetuuril, mis algas 14.juunil Panamalt.

23.juulil 2012 avaldas Jennifer UKs uue singli "Goin' In", milles kaaslaseks Flo Rida. USA turul oli singel allalaaditav juba juunis. 23.juulil 2012 ilmus parimate lugude kogumik "Dance Again...The Hits".

Latiinodiiva esines 7.novembril Helsingis Hartwall Arenal oma maailmaturnee "Dance Again 2012" raames. Esitamisele tulid nii uued kui ka vanad hitid särtsaka koreograafia saatel.

Kümnenda albumi esimene singel oli koos Miami räppariga Pitbull 8.mail 2013 avaldatud “Live It Up”, mille video esilinastus 18.mail.

20.juunil 2013 jõudis Jennifer Lopez väljavalitute hulka kellel on oma täht kuulsal Hollywoodi Walk of Fame'il.

Loo “Same Girl” esitlus toimus 16.jaanuaril tv-shows American Idol. Video avaldati 30.jaanuaril Complex.com 3.märtsil 2014 esitlesid Jennifer Lopez, Ricky Martin ja Wisin ühise uue singli "Adrenalina" muusikavideot.

11.märtsil 2014 tuli iTunes müügile singel "I Luh Ya Papi". Loos kuuleb USA räpparit French Montana. Jessy Terrero lavastatud videot esitleti 14.märtsil.

Jalgpalli MM-iks Brasiilias valmis ametliku loona “We Are One (Ole Ola)”, mida esitavad Pitbull, Jennifer Lopez ja Claudia Leitte. Lugu avaldati 8.aprillil ning seda esitati mängude avamisel 12.juunil Sao Paulos. 16.mail avaldati loo Olodum Remixist muusikavideo.

Jennifer Lopez kaheksas stuudioalbum "A.K.A." tuli müügile 16.juunil 2014 ning sisaldab 14 lugu. Järgmiseks singliks oli Max Martin kirjutatud "First Love", mis jõudis eetrisse 30.aprillil ning selle video tuli VEVOs üles 29.mail.

Kolmas albumi "A.K.A." singel “Booty” tehti avalikuks 26.augustil ning selle uues versioonis osaleb Iggy Azalea. Hype Williams lavastatud muusikavideo tuli VEVOs välja 19.septembril 2014.

Jennifer lõi kaasa Fat Joe singlil “Stressin'”, mille muusikavideo tuli VEVOs 17.oktoobril 2014.

Jenniferi pehme ballaad "Feel the Light" kõlab Tim Johnson lavastatud multifilmis "Home", mis esilinastus 27.märtsil 2015. Loo autoriteks on Tor Erik Hermansen, Mikkel S. Eriksen ja Kiesa Rae Ellestad ning selle muusikavideo esilinastus 20.märtsil.

Jennifer Lopez osales 12.mail 2015 ilmunud Prince Royce “Back It Up” hispaaniakeelsel versioonil ning 29.mail 2015 ilmunud Jason Derulo albumi "Everything Is 4" loos "Try Me".

9.juunil 2015 ilmus Gary Barlow ja Eliot Kennedy kirjutatud Broadway muusikali lauludest “Finding Neverland – The Album”, millel Jennifer Lopez & Trey Songz esituses kõlab “What You Mean to Me“.

20.oktoobril 2015 tuli iTunes müügile Jason Derulo singel “Try Me” (featuring Jennifer Lopez & Matoma).

Lopez lööb kaasa kantrilauljatari Jennifer Nettles albumi loos “My House”, mis avaldati 5.mail 2016.

Märtsis 2016 teatas Epic Records, et Jennifer Lopez on taas nende ridades uue lepinguga. 8.aprillil ilmus esimene singel "Ain’t Your Mama", mille kaasautoriks on Meghan Trainor. Muusikavideo lavastas Cameron Duddy ja see tuli välja 6.mail.

8.juulil 2016 andsid Jennifer Lopez & Lin-Manuel Miranda välja heategevussingli “Love Make the World Go Round”, mille tulu läheb Orlando massitulistamise ohvrite toetuseks. Lisaks osales Lopez veel teiseski loos "Hands" koos paljude USA muusikutega.

Jennifer Lopez on salvestamas hispaaniakeelset plaati. Executive producer on eksmees Marc Anthony. 18.novembril 2016 avaldati koos digisingel “Olvķdame y pega la vuelta”.

16.12.2016 tuli välja Jennifer Lopez ja brasiillasest laulja ning helilooja Roberto Carlos ühissingel “Chegaste”.

Jennifer Lopez osales 17.märtsil 2017 ilmunud Pitbull albumi loos "Sexy Body".

4.juulil 2017 ilmus Jennifer Lopez singel "Ni Tu Ni Yo" featuring Gente de Zona. Muusikavideot esitleti 11.juulil.

10.novembril tuli välja Lopez x Wisin ühissingel "Amor Amor Amor". Muusikavideo lavastas Jessy Terrero.

2.veebruaril 2018 ilmus Jennifer Lopez värske singel "Us".

Jennifer Lopez ja Wisin löövad kaasa Abraham Mateo 9.märtsil ilmunud singlil "Se Àcabo El Amor".

Jennifer Lopez esitas uut lugu "El Anillo" 26.aprillil toimunud üritusel Billboard Latin Music Awards 2018. Muusikavideo lavastas Santiago Salviche ning selles osaleb näitleja Miguel Angel Silvestre. Lisaks osaleb ta Poo Bear 27.aprillil ilmunud albumil.

17.mail tuli välja Jennifer Lopez singel "Dinero" (feat. Cardi B & DJ Khaled). Joseph Kahn lavastatud videot esitleti 24.mail.

9.novembril ilmus Jennifer Lopez ja Bad Bunny singel "Te Guste" koos muusikavideoga.

16.novembril tuli välja Jennifer Lopez singel "Limitless", mis pärit tema 21.detsembril esilinastuvast filmist "Second Act ". Loo 20.detsembril avaldatud muusikavideos mängib oma ema noorena 10-aastane tütar Emme.

Jennifer Lopez osales 1.märtsil 2019 ilmunud Bryan Adamsi albumi loos "That’s How Strong Our Love Is". Singel avaldati 15.veebruaril.

9.märtsil kihlusid Jennifer Lopez ja endine Yankees pesapallur Alex Rodriguez.

3.aprillil avaldas Jennifer Lopez singli "Medicine" feat. French Montana. Muusikavideot esitleti 8.aprillil.

2.veebruaril 2020 astusid Super Bowli poolajashow raames Miami’s Hard Rock Stadiumi lavale Shakira ja Jennifer Lopez. Tegemist on ühe suurima kontserdiga maailmas, mida jälgib tele-ekraanide vahendusel üle 98 miljoni inimese.

25.septembril ilmus Jennifer Lopez ja Maluma duubelsingel "Pa’ Ti - Lonely" koos 9-minutilise muusikavideoga.

Jennifer Lopez singel "In The Morning" tuli välja 27.novembril. Muusikavideot esitles ta 13.jaanuaril 2021

20.jaanuaril esitas Jennifer Lopez loo "This Land is Your Land" USA presidendi ametissevannutamise tseremoonial.

5.juulil avaldas Jennifer Lopez singli "Cambia El Paso", kaaslaseks Rauw Alejandro.

18.novembril tuli välja Jennifer Lopez uus singel "On My Way (Marry Me)" filmist "Marry Me". Muusikavideo avaldati 3.detsembril. 2.veebruaril avaldasid Jennifer Lopez & Maluma singli "Marry Me" (Kat & Bastian duett). "Marry Me" 13-looline soundtrack tuli välja 4.veebruaril 2022.

27.mail avaldas Jennifer Lopez uue versiooni loost "On My Way" featuring Jimmie Allen.

16.juulil 2022 abiellusid Jennifer Lopez ja Ben Affleck vaikses ringis Las Vegases.

16.veebruaril 2024 ilmus Jennifer Lopez üheksas stuudioalbum "This Is Me... Now", kus kõlab 13 lugu. Esimese singlina tuli 10.jaanuaril koos muusikavideoga välja “Can’t Get Enough”. Loo uuem versioon koos räppariga Latto ilmus 26.jaanuaril. Nimiloo "This Is Me...Now" lüürikavideot esitles ta 4.veebruaril.

15.märtsil ilmus Jennifer Lopez singel "This Time Around" (feat.(G)I-DLE).

Faktid

Nimi: Jennifer Lynn Lopez
Artistinimi: Jennifer Lopez
Sündis/koht: 24. juuli 1970/ Bronx, New York, USA
Tähtkuju: Lõvi
Juuksed: Helepruunid
Silmad: Pruunid
Vanemad: Guadalope Rodriguez ja David Lopez
Õed: Lynda ja Leslie
Lapsed: Max ja Emme sündisid 22.02.2008
Abikaasa: näitleja Ben Affleck, abiellusid 16.07.2022

Muud huvitavat