Gram-Of-Fun

9.veebruaril 2024 avaldasid kewin ja Kristel Aaslaid ühise singli "unustasin ära ennast" koos muusikavideoga. Lugu sündis koos produtsent Markus Paloga.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 22.05.2019 - 06:34
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 09.02.2024 - 10:46
Eesti artist, Ansambel, Electronic & Dance

Gram-Of-Fun on hinge ja keha vürtsitav uudne kooslus, kelle muusika on loodud inimesi õõtsuma ja kaasa tantsima tõmbama. Nagu ka nimest järeldada saab, on tõesti tegemist helidega, mille saatel end hästi tunda.

Bändi põhituumiku moodustavad Kristel Aaslaid, Martin Kuut, Jaan Jaago ja Philip Nikolajev, kuid live-koosseisus on juures kitarrist Raul Ojamaa ja bassist Kostja Tsõbulevskiga. 2018 aastal esines bänd mitmetel olulistel festivalidel (Sweet Spot, I Land Sound, Juu Jääb) ning 6.novembril soojendati Rock Cafe's funk-soul ansamblit Jungle.

2.novembril 2018 anti välja esimene ametlik singel "Getaway", millele tehti äge live-video. ‘’Meil endal on laval alati hästi lõbus ja hea. Me ei võta ennast liiga tõsiselt, kuid hindame seal juures tehnilisi oskusi,’’ täpsustab Kristel. ‘’Esimene singel ‘’Getaway’’ proovib tabada üht kindlat emotsiooni, mille panime füüsilisse reisi,’’ iseloomustab uut lugu Martin. ‘’See on justkui reset, kus jõuad halvast kohast heasse,’’ lisab Kristel.

17.mail 2019 tuli välja EP "Second Breakfast" koostöös plaadifirmaga Made in Baltics (Sony Music). Muusikat iseloomustavad märksõnad rõõm, vabadus, üksindus ja kurbus. ''Meie EP on väga laidback – kaasamõtlemiseks ja võnkumiseks. Nende nelja loo sees on rahulikumat romantikat, raskemat tatsumist ja rõõmsat kulgemist,'' ütles Kristel Aaslaid.

Plaadi põhisingliks on lugu "Reservation", kus teeb kaasa ansambel Levskist tuntud Kostja Tsõbulevski. "Lugu reservation ühendab meie armastuse 1980date muusika vastu ning Kostja omanäolise hääle ja meloodia tunnetuse. Arvan, et kui suvel ilusa ilmaga läbi Eesti sõita, siis võiks see lugu iizilt kogu tripi ripiidi peal käia. Plaanin selle ise kindlasti järgi testida," täpsustas Martin Kuut. "Omavahel oleme üksmeelselt otsustanud, et sellest saab põhi suvine hängilugu," lisas Jaan Jaago.

Lühialbumit esitleti Tartu lokaalis Forrest 25.mail ning Tallinnas Smuuvi peol Padas 1.juunil. Ansambel astus üles 14.juunil festivalil Võnge, Lääne-Virumaal, Altja kalurikülas.

Septembris esinetakse Saksamaal Norden festivalil ning festivalil Station Narva. 14.septembril andis bänd oma esimese soolokontserdi Tallinnas Von Krahlis.

24.septembril esitles Gram-Of-Fun “Reservation” videot, mis on bändipoole tribüüt mahedale suvele. “Muusikavideo sai valmida suuresti tänu meie headele sõpradele, ka loo sõnum on justnimelt sõprusest. Loo pealkiri “Reservation” jutustabki sellest, kuidas ka rasketel aegadel, on heale sõbrale lauas alati koht olemas, reserveeritud,” ütleb bändiliider Martin Kuut.

Eesti Laul 2020 finaali esikolmikust tuttav Fredi ning pop-funk kollektiiv Gram-Of-Fun avaldasid 3.juulil 2020 päikeselise ühisloo “LA”. Laul räägib esimese kohtingu-eelsest elevusest. “Esialgsel demol oli kohe mingitlaadi Los Angelese tunnetus juures ning katsusin sellest lähtuvalt ka loo sõnade kirjutamist alustada. Olles ise aastaid laulmisest suuresti eemale hoidnud, oli mul ikka väike pabin sees kui otsustasin Gram-Of-Fun’ile oma esialgse demo saata. Sellise energiaga supergruppe pole Eestis palju ja olin väga meelitatud kui kuulsin, et neile meeldib ning nad sooviksid ka selle koos ära lõpetada ja välja anda. Austan neid kõiki väga ja jäin koostööga väga rahule. Tehtud ja teeme veel!”, kommenteerib lugu Fredi (Frederik Küüts) ise.

Gram-Of-Fun avaldas 15.oktoobril imelise uue singli "Melancholy", mille esiettekanne oli ETV Terevisioonis.

Eesti Laul 2021 poolfinalistiks oli "Lost In A Dance", esitaja Gram-Of-Fun. Loo autorid Martin Kuut, Kristel Aaslaid, Raul Ojamaa, Kostja Tsõbulevski, Mikk Simson. Lugu koos videoga avaldati 5.detsembril. Lugu võistles Saku Suurhallis 2. poolfinaalis 20.veebruaril.

4.juunil ilmus Gram-Of-Fun uus singel “Halo”, kus teeb kaasa ka Saksa artist HUEBYE. 9.juulil esines Gram-Of-Fun Beach Grind festivalil Pärnu Rannapargis.

24.juulil esines Gram-Of-Fun Rakvere Funkfestil.

7.detsembril avaldas muusik ja laulja Jon Hazel debüütsingli „Corner Of My Eye“. RnB mõjutustega looa teevad kaasa YASMYN ja Gram-Of-Fun. Jon Hazeli nime taga peidab end Joonas Mattias Sarapuu, keda kuulajad teavad nii Lexsoul Dancemachine’i, Trafficu, Anetti kui Jüri Pootsmann bändi ridadest. Loo valmimisele aitas kaasa Gram-Of-Fun’i liige PhilGood.

30.detsembril toimus Kultuurikatlas Raadio 2 aastahiti gala, kus astus üles ka Gram-Of-Fun looga "Lost In A Dance".

Gram-Of-Fun kutsus 1.aprillil ilmunud retrohõngulise singliga “Lemonade Summer” tagasi mõtlema magusatele lapsepõlve suvedele. Uue singliga publikumi ette tulemine toob endaga kaasa ka uue hingamise kollektiivi ridades – nimelt on “Lemonade Summer” esimene ametlik singel, kus põhiliikmena teeb lavadebüüdi noor ja mitmekülgne kitarrist Frederik Küüts, kes astus Raul Ojamaa asemele. “Lugu sai värske, suvine ning kitarrine – ehk alustab see väärikalt minu teekonda Gram-Of-Fun’is. Nukid kogu crew’le, kes loo ja ka video valmimise ning välja andmise juures olid! Tehtud ja teeme veel,” lõpetab oma mõttekäigu Frederik. Mõistagi, saab värske pala ka energiast pakatava muusikavideo ning iselaadi seoses sellega on Dr. PhilGood’il: “Lasin papsil mu vanad mänguautod välja otsida – üks mu lemmiktegevusi lapsepõlves oli nendega tundideks linnavaiba vahele kaduda. Terane silm märkab videos DJ puldi peal kolme inimese autokollektsiooni, mis sai alguse minu papsist, seejärel vennale ja minule ning hetkel on see venna lapse omand.”

5.mail esines Gram-Of-Fun TMW raames Fotografiskas Warner Music Live laval.

Gram-Of-Fun andis 9.juunil Smuuv Records plaadifirma alt välja suvise singli “5 AM”. Lugu on küllaltki vastuoluline, kandes endas suvist muretust ent ka vaimset kurnatust, olles temaatiliselt inspireeritud muusikute segasest töö- ja ajagraafikust, kui tihti kell viis hommikul mõtted uinuda ei lase. Samas, on see heliliselt Gram-Of-Funi üks tantsulisemaid ja positiivsemaid lugusid seni ning iseloomustab heade inimestega suveöös hommikutundideni ajaveetmist.

Gram-Of-Fun esines Positivus festivalil 16.juulil Riias Lucavsala saarel.

26.augustil ilmus Gram-Of-Funi ja Gameboy Tetrise ühine lugu "Thrills", mis pärit Gram-Of-Funi 11. novembril ilmuvalt esimeselt täispikalt albumilt. Uut lugu esitles bänd Telliskivi Kvartalis toimunud FlexFestil ning Tallinna Merepäevadel Haven Kakumäe jahisadamas.

Gram-Of-Fun avaldas 11.novembril oma esimese täispika albumi “To The Great Unknown”, millel löövad kaasa ka Gameboy Tetris, Ewert Sundja, nublu, Sammalhabe ja Jüri Pootsmann. Kauamängival leidub kokku üheksa laulu. “Oleme kogu kambaga ääretult põnevil ja uhked oma esimese albumi ilmumise osas. Ootame kõiki albumi esitluskontsertidele, milleks ettevalmistused käivad. Loota on meid oma parimas mahlas, pluss plaadil kaasalöövaid külalisi!” kommenteeris solist Kristel Aaslaid.

Albumi esitluskontserdid toimusid: 17.11 – GenKlubi, Tartu (erikülaline Sammalhabe); 18.11- D3, Tallinn (erikülaline Sammalhabe, kaasa tegid veel Jüri Pootsmann, Gameboy Tetris, nublu, Ewert Sundja); 19.11 – Wunderbaar, Pärnu (erikülaline Sammalhabe).

Eesti muusikaauhindade galal 26.jaanuaril Unibet Arenal võitis Gram-Of-Fun aasta debüütalbumi tiitli. Lisaks võideti aasta ansambli tiitel.

Gram-Of-Fun avaldas 15.juunil suveträki “Tell Me”, mis ” on mõnus kerge, lõbus ja suvine, muretu ja seiklusrikas – täpselt nagu tekstis kirjeldatud elu. “Loo biit sai alguse ühest talvisest bändilaagrist, kus iga kehaosake igatses päikest. Mängisin seda ka teistele ja kôik olid sellest suvisest vaibist kohe teemas,” meenutab Phil. “Puhkus ja suvi on ju ideaalne kombo, ning mõnusa suvise basseinitiksu lugusid on alati mõnus ise mängida ja kuulata,” kinnitab Kristel.

16.juunil esines Gram-Of-Fun Tallinnas Kopli 70 elustiilifestivalil Flex Fest. 29.juulil esines Gram-Of-Fun Tallinnas Kadrioru pargis Sume festivalil.

Lexsoul Dancemachine ja Kristel Aaslaid lõid kaasa 22.septembril ilmunud A-Rühm albumil loos "Neli, Kolm, Kaks, Üks".

Nõmme kultuurikeskus tähistas 78. sünnipäeva 14.oktoobril, kui lavale astus Gram-Of-Fun.

Kristel Aaslaid lõi kaasa 20.oktoobril ilmunud Clicherik & Mäx albumil loos "Bad Bitch".

9.veebruaril 2024 avaldasid kewin ja Kristel Aaslaid ühise singli "unustasin ära ennast" koos muusikavideoga. Lugu sündis koos produtsent Markus Paloga.

Faktid

Liikmed:
Kristel Aaslaid (s. 02.10.1989) - laul, taustalaul
Martin Kuut (s. 14.04.1985) - klahvpillid
Jaan Jaago (s. 09.08.1985) - elektritrummid/pad
Philip Nikolajev (s. 26.07.1990) - DJ/sämplid/FX
Frederik Küüts (s. 28.04.1999) - kitarr
Kostja Tsõbulevski (s. 29.07.1986) - basskitarr, laul

Muud huvitavat

Seotud videod

Gram-Of-Fun - Lemonade Summer
Gram-Of-Fun - Lemonade Summer

Artist: Gram-Of-Fun

Lugu: Lemonade Summer

Aasta: 2022

Gram-Of-Fun - Melancholy
Gram-Of-Fun - Melancholy

Artist: Gram-Of-Fun

Lugu: Melancholy

Aasta: 2020

Gram-Of-Fun - Lost In A Dance
Gram-Of-Fun - Lost In A Dance

Artist: Gram-Of-Fun

Lugu: Lost In A Dance

Aasta: 2020