Kylie Minogue

2.märtsil esines Kylie Minogue 2024 BRIT Awards galal ning talle omistati Global Icon Award. 7.märtsil omistati talle ajakirja Billboard Women in Music 2024 tiitel.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Magnus - magnus@allstarz.ee 03.02.2002 - 14:36
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 08.03.2024 - 10:15
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Kylie Minogue on Austraaliia popstaar, kes on 50-aastase karjääri jooksul välja andnud 16 stuudioalbumit, 9 kontsertalbumit ning 13 kogumikku. Edetabelite esikümnes üle maailma on pöörelnud temalt 34 hittsinglit ja tema plaate on ostetud 80 miljonit. Ta on võitnud 3 BRIT awardsi, 2 MTV awardsi ja kaks Grammy't.

Kylie Minogue sündis 28. mail 1968. aastal Austraalias Melbourne'is. Kuigi täna tuntakse teda kui üht kuulsaimat naislauljat maailmas pole kogu tema elu koosnenud ainult laulmisest. Kylie alustas oma karjääri juba 11-aastasena kui teda kutsuti osalema TV-seriaali Skyways. 17-aastasena mängis ta end kuulsaks Charlene’i osas populaarses Austraalia teleseriaalis "Neighbours" ("Naabrid") ning seda peetakse tänaseni üheks ehedamaks karakteriks TV-s. Samal ajal salvestas ta ka oma esimese singli "The Locomotion". Kui seriaal "Neighbours" jõudis Inglise teleekraanidele, jõudis edetabelitesse kohe ka “The Locomotion” ning kuulajate südamed võitis Kylie debüütalbum "Enjoy Yourself" 1988 aastal.

1989 aastal sai Kylie oma esimese filmirolli ning kassatükk “The Delinquents” viis Kylie aasta lõpuks juba üle maailma tuntud superstaariks. Muusikalise poole pealt sõlmiti edukas plaadistusleping Deconstruction Recordsiga ning kõik see kulmineerus 1992 aastal 22-loolise Kylie's Greatest Hits albumiga, mis Inglismaal kohe esimesel nädalal #1 albumiks tõusis.

September 1994 meenutab meile lihtsa nimega albumit "Kylie Minogue" ja sellelt välja lastud kolme menuka singli edu. Samal aastal mängis Kylie juba peaosa Jean Claude Van Damme filmis “Streetfighter”. Viimaseks Kylie filmirolliks oli Molly Ringwald 2000 aasta lõpus linastunud Mushroom Pictures’i õudusfilmis “Cut”.

Kylie eraelus süvenes romantiline suhe Inxsi laulja Michael Hutchence'iga, mis andis lauljannale julgust juurde katsetada erinevaid muusikastiile. Üks kummalisemaid koostöid on olnud duett Nick Cave’iga viimase "Murder Ballads"plaadi jaoks. 2000.aastal otsustas Minogue liituda plaadifirmaga Parlophone (sinna kuulub ka Pet Shop Boys) ning tuli taas iseseisvalt areenile pop-printsessina loos "Spinning Around", mis tõusis esikohasingliks nii Austraalias kui Surbritannias, millele järgnes edukas “On A Night Like This”. 11.detsembril 2000 ilmunud singel “Please Stay” tähistas Kylie jaoks omamoodi juubelit, sest sellest sai tema 20-s Top 10 hitt UK-edetabelis ning kokku oli see Kylie juba 33 ilmunud singelplaat üldse. Autasuna riputasid britid lauljatarile kaela selle aasta parima välismaise naislaulja auhinna ning sarnaselt Madonnale jääb Kylie hoolimata oma tõusudest ja langustest oma tugevust tõestama illusoorsete videotega ning fänne erksana hoidma oma pidevate muutustega väljanägemises. Siin tasub meenutada kasvõi 2000 aasta Sydney olümpiamänge, kus Kylie lõputseremoonial esinedes lisaks omaenda hittidele ette kandis ABBA loo “Dancing Queen”.

Tänaseks on Kylie jäänud truuks Parlophone Recrdsile ning tema teine uus LP “Fever” nägi ilmavalgust eelmise aasta 01.oktoobril. Sellelt plaadilt kerkis komeedina singel “Can’t Get You Out Of My Head”, mille edu hakkab vaibuma alles nüüd – pea viis kuud hiljem (singel ilmus 17.septembril). Kylie uusim album pakub meile täiuslikku tänapäeva diskomuusikat.Kaalutletud tümps, lihtsad meloodiad, kaunis hääl ja kaasaegsed seaded teevad sellest peoplaadi kõigile ning tasub mainida, et lisaks avasingliloo autorile Cathy Dennis’ele teevad siin kaastööd veel Mark Pichoitti, Stannard & Gallagheri, Rick Nowells ja Kara DioGuardi.

“In Your Eyes”, Kylie teine singel plaadilt “Fever” ilmus 18. veebruaril nii UK-s kui Euroopas ning kuigi see polnud vahest edetabelites nii edukas, peegeldusid sellel singlil Kylie meloodilised uuemad lood "Tight Rope", "Harmony" ja "Never Spoken", mis päris LP-le algul ei mahtunudki.

Kylie kolmas singel "Love At First Sight" ilmus üle Euroopa 10.juunil 2002.

Kylie viimaseks singliks plaadilt “Fever“ saab olema “Come Into My World“, millelt leiame lisaks üllatusena täiesti uue loo “Alone Again“. Selle üllatusloo autoriks on Madonna ning seekord on tegemist tõesti sensatsiooniga, sest Madonna pole varem mitte kellelegi teisele oma lugusid esitada andnud. Sama on juhtunud nüüd ka Kylie endaga, sest just tema sulest pärineb Atomic Kitten uuel plaadil üks tugevamaid lugusid “Feel So Good“.

Kylie annab oma üheksanda stuudioalbumi nimega “Body Language” välja 17.novembril 2003 ja sellel on 12 lugu. Seekord on kaasprodutsentidena kaasa löönud Chad Hugo ja Pharrell Williams (The Neptunes), Cathy Dennis, Stevie Wonder, Dannii Minogue, Emiliana Torrini ning Kurtis Mantronik. Juba 03.novembril on oodata esimest singlit “Slow“, mille autoriks on Kylie koos Emiliana Torriniga ning loos löövad kaasa Mr Dan ehk Fatboy Slim ja Doc Marten.

Teise singlina ilmus Kylie uuelt plaadilt 01.märtsil 2004 “Red Blooded Women“.

Kylie pikaajaline töö kandis vilja 2004 aasta alguses mitmete rahvusvaheliste auhindadega. 25.jaanuaril anti talle üle Rootsi parima tantsuloo (“Slow“) auhind. Tantsumuusika parimaks helitööks kuulutati 09.veebruaril eelmise plaadi viimane hitt “Come Into My World“ ja seda USA Grammy auhindade jagamise galal. 10.aprillil võitis Kylie video loost “Slow“ hollandi telekanali TMF rahvusvahelise auhinna ning Kylie esitas seal oma viimast singlilugu “Red Blooded Woman“.

Järgmine singel plaadilt “Body Language“ saab olema “Chocolate“, mis on plaanitud välja anda juunis 2004. Lauljatari enda sõnade kohaselt on see üks tema lemmiklugudest ning singli versioonile laulis ta sisse uued vokaalid. Lisaks on ta andnud rea nõusolekuid loo remiksijatele.

12.juulil 2004 tuli Austraalais müügile Kylie uus DVD “Body Language Live“, kus 120 minuti jooksul on võimalik jälgida 13 fantastilises esituses lugu. Samuti lavatagust elu ning promo videosid. Kontsert salvestati 15.novembril 2003 Londonis Hammersmith Apollos 4000 pealtvaataja silme all ning põhiosa lugudest moodustasid Kylie viimase plaadi “Body Language“ lood koos superhitiga “Slow“. Samuti sai näha elavas ettekandes Kylie parimaid eelmisi hitte “Can't Get You Out Of My Head“ ning “Spinning Around“. Samal päeval ilmus Austraalias ka uus kuuelooline maxi-singel “Chocolate“.

'I Believe In You', kirjutatud koos bändi Scissor Sisters' Jake Shears'i ja Babydaddy'ga, saab olema järgmine Kylie singel ning see ilmus 06.detsembril 2004. Singel pärineb järgmiselt Kylie plaadilt, duubelkollektsioonilt 'Ultimate Kylie', mis jõuab müügile paar nädalat varem. Plaadil on veel uue loona 'Giving You Up'. Album annab esmakordselt ajaloos ülevaate tõelistest lauljatari saavutustest ning siia on lõpuks kokku saadud tema hitid kõigist perioodidest nagu Stock, Aiken, Waterman perioodist, ajajärgust plaadifirma BMG's De-Construction Records all ning lõpuks uusimad lood firmalt EMI's Parlophone. Algas ju kõik Minogue' debüüdiga ja Austraalian number ühest 'The Loco-Motion' aastal 1987, siis esimene UK number üks singel 'I Should Be So Lucky', unustada ei saa ka duette lauljatega Jason Donovan, Nick Cave või Robbie Williams ning muidugi uued lood lõpetades viimase singliga 'Chocolate'.

Novembri lõpus tuli veel dvd “Ultimate Kylie”, mis sisaldab kolmekümne kaht Kylie videot. Videote järjestus on sama, mis kogumikalbumilgi, v.a. “Giving You Up” lugu. Sisaldab ka Brit Awardsil salvestatud live videot loost “Can’t Get You Out Of My Head”.

Kylie alustas kevadel suurt kontsert-turneed nimega 'Showgirl' ent veel enne seda tuleb uus singel 'Giving You Up', mille autoriks on The Brian Higgins (Xenomania). Jaanuari lõpus võeti üles singlile video, mis lubatakse saavat üheks Kylie seni parimaks. Singli teiseks looks oli seni ilmumata 'Made of Glass' ja ilmumise ajaks 28.03.2005. Detsembris 2005 jõudis müügile dvd "Showgirl -The Greatest Hits Tour”. Sama aasta mai alguses toimus Londonis, Earl’s Court Arenal Kylie Minogue’i kontsert, mis oli väga, väga võimas- John Galliano disainitud kostüümid, millede nägemine võtab hingetuks, Kylie fantastiline esinemine ja suurepärane valgusshow. Dvd sisaldab kogu kahe tunni pikkust kontserti ja ka varem avaldamata dokumetaari ”Behind The Feathers” ning pildigaleriid.

Peale rasket võitlust rinnavähiga, otsustas Kylie esialgu reklaamida oma muusikat vaid interneti vahendusel ning detsembris 2005 tuli digitaalselt välja Kylie coverversioon loost "Over The Rainbow" kontsert-dvd-lt "Showgirl - The Greatest Hits". Singel ilmus 25.detsembril ja sisaldas ka varasemat temaatilist lugu "Santa Baby".

Paranenud Kylie kohtus detsembris 2005 oma plaadibossidega ning nõudis A&R teamilt ettevalmistamiseks parimaid lugusid, et alustada 2006 aastal uue plaadi salvestamisega. Aprillis esitles Kylie Minogue oma uut imagot, näidates sellega, et on rinnavähi edukalt seljatanud. Kylie andis comeback kontserdi 10.novembril 2006 Sydneys.

24.novembril 2007 andis Kylie välja uue albumi nimega "X". Londonis, Stockholmis ja Ibizal salvestatud Kylie album sisaldab kolmeteistkümmet uut lugu ja antud album on staari kümnes kauamängiv. Kylie on mitmetele lugudele teinud viisid ja sõnu kirjutanud. Limiteeritud albumi lisa dvd’lt leidub intervjuu Kyliega, palju pilte, “2Hearts” loo video ja “White Diamond” dvd treiler. 05.novembril tuli esimese singlina lugu "2 Hearts", mille valmimisele aitas kaasa neljaliikmeline electrogrupp Kish Mauve. Lugu on inspireeritud klubihümnidest Ibizal. Raadiotesse jõudis singel 10.oktoobril 2007.

Lisaks uuele albumile on Kylie ”White Diamond” nimelise dokumentaali staar, mis tehtud koostöös pikaajalise loovjuhi, William Bakeriga. ”White Diamond” pakub fännidele ainulaadset võimalust jälgida Kylie tagasitulekut maailma lavalaudadele 2006. aasta Showgirl Homecoming turneel. Dokumentaal valgustab uusi pooli Kyliest, jälgides lähedalt staari elu turnee ajal. Intervjuudes räägib Kylie avalikult oma tunnetest, muredest ning Showgirl turnee ettevalmistustest. Dvd sisaladab kaht plaati, milledest teine on 2006. aasta detsembris Austraalias salvestatud Kylie Showgirl Homecoming Live.

Albumi "X" teine singel "Wow" tuli välja 18.veebruaril 2008. Siin maxil olid lisaks seni ilmumata lood "Cherry Bomb", "Do It Again" ning "Carried Away", lisaks veel remiksid artistidelt nagu CSS, David Guetta ja MSTRKRFT. 15.jaanuaril 2008 võeti Los Angelesis lisaks loo "Wow" videole üles veel teinegi lugu "In My Arms".

Minogue'i kontserttuur sai alguse 2008 aasta mais Prantsusmaal ja lõppes augustis Londonis. Tuuri kontsertidel tulid ettekandele nii lauljatari karjääri tipplood kui ka uue albumi "X" laulud. Kontserdil vajaminevat tehnikat ja inimesi vedav karavan koosnes üle kahekümnest koormaautost ja bussist. Poplauljanna Kylie Minogue andis 20. juunil oma Euroopa tuuri "Kulie X 2008" raames Riias ainsa Baltimaade kontserdi. Augustis 2008 tuli singlina "The One".

Kylie osales ka ansambli Coldplay viimase EP lindistamisel ent lugu sai liiga seksikas, et mahtuda Coldplay enda plaadile. Alates 01.detsembrist 2008 oli seda lugu "Lhuna" võimalik osta heategevalt lehelt www.redwire.com

05.jaanuaril 2009 ilmus Kylie remikside album "Boombox". Plaadilt leiab 16 remiksi, alustades aastast 2001.

Juba 2010 aprilli lõpus esitles Kylie singlit "All The Lovers" ning live-esitlus toimus 29.mail Itaalias Wind Music Awards'il Veronas. Singel ilmus ametlikult 28.juunil ning sellest on lauldud sisse ka hispaaniakeelne variant "Los Amores". 90-ndate sugemetega popmusa album nimega "Aphrodite" tuli 05.juulil 2010. Produtsent Stuart Price hoolsa pilgu all valmis järjekordne hea plaat, millelt leiab nii elektropopist klubihitte, elegantseid popmusa kesktempos lugusid kui nakatavaid disco meloodiaid. Boonuslugudena võib hiljem leida "Heartstrings" ja "Mighty Rivers". Teise singlina tuli plaadilt 27.septembril 2010 "Get Outta My Way" ja kolmandaks singliks valiti "Better Than Today'".

KYLIE uus maailmaturnee “Aphrodite – Les Folies Tuor 2011” algas 19.veebruaril Taanist ning selle käigus külastas staar esmakordselt 23.veebruaril Eestit. Kylie esines koos 20-liikmelise tantsutrupi, õhuakrobaatide ja täiskoosseisus live-bändiga ning taustalauljatega. Kontserdi raames sai laval näha üle 200 erineva lavakostüümi. Tähtsat osa mängisid veeatraktsioonid, mis muutsid kogu kontserti unikaalseks vee-etenduseks.

Kylie Minogue otsustas juunis 2011 fännidele pakkuda remikside EP Starsmith-produtseeringuga "Put Your Hands Up (If You Feel Love)". EP B-pooleks oli uus lugu "Silence".

2012 aastal täitus Kyliel 25 aastat muusikas ning selleks puhuks avaldati 04.juunil 21 looga kogumikalbum "The Best of Kylie Minogue". A Special Edition lisas siia veel DVD videotega.

25.mail 2012 avaldas Kylie üllatussingli "Timebomb" ja selle video, mille autoriks Christian Larson. 16.juulil tuli singlist 6-looline remikside kogumik, millest huvipakkuvaim on rootslase Style of Eye remiks.

24.septembril 2012 avaldas Kylie singli "Flower", mis pärines kogumikult "The Abbey Road Sessions". 16-st loost koosnev plaat sisaldas Kylie lugude rahulikumaid seadeid, mida ta esitas koos BBC Symphony Orchestra'ga. Album oli UK-s müügil alates 29.oktoobrist 2012 ja sellle produtseeris taas Steve Anderson.

13.jaanuaril 2013 andis Kylie teada, et on oma pikaaegse manageriga Terry Blamey lepingud lõpetanud.

6.veebruaril 2013 tervitas Jay-Z plaadifirma Roc Nation Kyliet nende ridadesse astumast. Kohe asuti ka plaati ette valmistama, produtsentideks Norra duuo Stargate ja Sia.

Oma 45ndal sünnipäeval, 28.mail 2013, esitles Kylie uut lugu “Skirt“, mille aidanud tal kirjutada The-Dream ning produtseeris Nom De Strip. Lugu näitas kätte Kylie uue plaadi stiili.

10.septembril 2013 avaldasid Kylie ja Laura Pausini ühissingli “Limpido". Video avaldati Youtube-s 5.oktoobril.

10.märtsil 2014 ilmus Kylie uus singel “Into the Blue”, mille on kirjutanud Kelly Sheehan. Loo videot esitleti VEVOs 3.veebruaril. Remiksid teevad Vanilla Ace, Roger Sanchez ja Patrick Haggenar. Singli b-pooleks on lugu "Sparks".

Kylie album “Kiss Me Once” tuli välja 17.märtsil 2014 ning sellel kõlas 13 lugu. Produtsentideks olid Pharrell Williams, Greg Kurstin, Metrophonic, Cutfather, MNEK ja Ariel Rechtshaid. Ainsa duetina kõlas koos Enrique Iglesiasega "Beautiful".

Värske kauamängiva toetuseks siirdub popdiiva uuele maailmatuurile, mis saab alguse septembris Inglismaalt. Euroopas esineb staar 31 showga 15 riigis, nende hulgas 2.novembril 2014 Riias.

Kylie teise uue plaadi singlina tuleb “Sexercize”. Roman Coppola ja Chandelier Creative loodud videot esitleti Nownessis 18.märtsil 2014.

19.aprillil 2014 avaldas Kylie uue loo "Golden Boy" 7" vinüülil. Järgmiseks singliks on "I Was Gonna Cancel", mille muusikavideo avaldati 16.mail.

26.mail 2014 esitles Kylie muusikavideot loole "Crystallize", mille singli müügitulu läheb heategevuskampaaniale "One Note Against Cancer". Laulu autoriteks on Kylie, Dev Hynes ja Babydaddy.

24.septembril 2014 algas Liverpoolist Kylie Minogue "Kiss Me Once Tour", mille käigus esines ta 2.novembril Riias. Koos produtsendiga Fernando Garibay anti tuuriks välja nelja looga EP "Kylie + Garibay", mis on üleval Kylie soundcloudis.

Fernando Garibay lugudele valmis Kylie minifilm "Sleepwalker", mida esitles 18.novembril 2014 Vogue UK.

Kylie laulis itaallasest discolegendi Giorgio Moroder singlil “Right Here, Right Now“, mille video jõudis avalikkuse ette 1.veebruaril 2015. Lugu pärines 12.juunil ilmunud albumilt.

Kylie lõi kaasa 24.juulil 2015 ilmunud kaksikute Mimi ja Olivia Nervo singlil “The Other Boys“. Pundis olid veel Nile Rodgers ja bändi Scissor Scisters laulja Jake Shears.

14.augustil 2015 jõudis kinodesse komöödia "Absolutely Anything", mille soundtracki singliks on Kylie kelmikas “Absolutely Anything and Anything at All”. Digisingel ilmus 7.augustil ning samas avaldati ka Bill Jones ja Ben Timlett lavastatud muusikavideo.

Fernando Garibay ja Kylie avaldasid 11.septembril kolme looga “Kylie + Garibay“ EP.

Kylie Minogue avaldas 13.novembril 2015 16-loolise albumi “Kylie Christmas”. Plaadi repertuaaris on tõelised jõuluklassikud nagu "Santa Claus is Coming to Town", "It's The Wonderful Time of the Year" ja "Let it Snow". Kaasa teevad muusiku õde Danii, James Corden, Iggy Pop ja postuumselt ka Frank Sinatra. Esimese singlina tuli 9.novembril “Only You” (featuring James Corden).

4.detsembril esitles Kylie David Lopez-Edwards lavastatud “Every Day’s Like Christmas” muusikavideot, kus osaleb ka tema kallim, inglise näitleja Joshua Sasse.

Kylie lugu “Off With His Shirt” kõlas Ameerika TV-seriaalis "Galavant", mis tuli 3.jaanuaril 2016 ABC kanalil.

10.juunil 2016 tuli Kylie Minogue välja singliga “This Wheel’s on Fire”, mis pärines 4.augustil esilinastunud briti komöödiast "Absolutely Fabulous".

25.novembril 2016 tuli uues kuues välja album “Kylie Christmas: Snow Queen Edition”, kus kõlab lausa 22 lugu. Uuteks lugudeks on Sir Paul McCartney klassika "Wonderful Christmastime" koos Mika'ga, East 17 kaver loost "Stay Another Day", uuendatud "I Wish It Could Be Christmas Everyday", "Christmas Lights" ja "Everybody's Free (To Feel Good)". Singlina ilmus 22.novembril "At Christmas".

Kylie laulis 16.juunil 2017 ilmunud Briti trio Zoot Woman albumi "Absence" loos “Still Feels Like The First Time”.

Veebruaris 2017 sõlmis Kylie plaadilepingu BMG-ga ning uus 16-looline album "Golden" ilmus 6.aprillil 2018. Esimene singel "Dancing" tuli välja 19.jaanuaril 2018 ning selle videot esitles ta 1.veebruaril. Järgmisi lugusid "Stop Me From Falling" esitles ta 8.märtsil ning "Raining Glitter" 30.märtsil.

20.aprillil avaldas Kylie Minogue albumi "Golden" singli "Stop Me From Falling" uue versiooni, featuring Gente de Zona. 27.mail tuli välja "Golden" muusikavideo, lavastajaks Colin Solal Cardo ja produtsendiks Siobhan Daly.

15.oktoobril tuli plaadilt singel "Music's Too Sad Without You" koos Jack Savorettiga.

28.juunil 2019 andis Kylie välja kogumiku "Step Back In Time: The Definitive Collection". Duubelplaadil kuuleb 42 unustamatut lugu. 3.mail avaldas ta singli "New York City".

6.septembril tuli välja Tove Lo & Kylie Minogue ühine lugu "Really Don't Like U".

6.detsembril avaldas Kylie "The Golden Tour" DVD ning kogumikalbum "Step Back In Time: The Definitive Collection", millel 68 lugu, ilmus 22.novembril.

23.juulil alustas Kylie oma järgmise discoprojektiga ning avaldas singli "Say Something". Muusikavideot esitles ta 7.augustil. Teine singel "Magic" tuli välja 24.septembril. Kolmas singel oli 23.oktoobril "I Love It". Album "DISCO" ilmus 6.novembril 2020.

13.novembril andis Decca Records välja heategevuskampaania BBC Children in Need raames välja Oasise 2002 aasta kaveri "Stop Crying Your Heart Out", mida esitasid Cher, Kylie Minogue, Mel C, Lenny Kravitz, Ava Max, Nile Rodgers, Lauv, Robbie Williams, Gregory Porter, Clean Bandit, Jess Glynne, Bryan Adams ning saatjateks on BBC Concert Orchestra ja Anoushka Shankar sitaril.

5.detsembril esitles Kylie albumi "Disco" kolmandat singlit "Real Groove". 31.detsembril avaldasid Kylie Minogue & Dua Lipa loo "Real Groove" Stuudio 2054 remiksi.

Kylie Minogue osales 21.mail 2021 ilmunud Years & Years loo "Starstruck" remiksil.

12.novembril 2021 ilmus Kylie Minogue "Guest List Edition" albumist "Disco". Külalisteks olid Years & Years, Jessie Ware ja legendaarne Gloria Gaynor. 6.oktoobril tuli singli ja videona välja Kylie Minogue & Years & Years "A Second To Midnight". Kylie Minogue & Jessie Ware singel "Kiss Of Life" ilmus 29.oktoobril ning video tuli välja 4.novembril. 10.detsembril tuli välja albumist "Disco Extended MIxes" variant.

26.novembril ilmus albumi singel "Can't Stop Writing Songs About You" koos Gloria Gaynoriga. Loo muusikavideo avaldati 31.märtsil 2022.

8.aprillil 2022 andis Kylie Minogue välja live albumi "Infinite Disco", kus kõlas 18 lugu.

5.aprillil 2023 avaldasid Oliver Heldens & Kylie Minogue ühistööna singli "10 Out Of 10".

Kylie Minogue osales 2.juunil ilmunud Jake Shears albumil loos "Voices".

22.septembril avaldas Kylie Minogue oma uue albumi "Tension", millelt 18.mail ilmus singel "Padam Padam" koos Sophie Muller lavastatud videoga. 31.augustil avaldas Kylie Minogue singli "Tension". Uuel plaadil kõlab 11 lugu ning deluxe variandil 14.

8.detsembril ilmus albumist "Extension (The Extended Mixes)", millel kõik 11 lugu boonuspikkuses.

4.veebruaril 2024 võitis Kylie oma teise Grammy auhinna - Best Pop Dance Recording: "Padam Padam".

7.veebruaril 2024 ilmus Kylie Minogue & Sia ühissingel "Dance Alone", mis pärit Sia 3.mail ilmuvalt albumilt "Reasonable Woman".

2.märtsil esines Kylie Minogue 2024 BRIT Awards galal ning talle omistati Global Icon Award. 7.märtsil omistati talle ajakirja Billboard Women in Music 2024 tiitel.

Faktid

Nimi: Kylie Ann Minogue
Artistinimi: Kylie Minogue
Hüüdnimi: Bruiser
Sünniaeg ja koht: 28. mai 1968, Melbourne - Austraalia
Tähtkuju: Kaksikud
Pikkus: 155 cm
Juuste värv: Loomulik Blond
Silmad: Sinised
Vanemad: Carol ja Ron
Õed/Vennad: Brendan ja Danielle
Hobid: Lõdvestumine, sõprade ja pereliikmete nägemine.
Talle Meeldib: Šokolaad ja lilled
Talle Ei Meeldi: Kõrgused, maod, lendamine ja ülbus
Lemmik Värv: Kahvatulilla
Lemmik Muusika: Prince, Soul Funk ja R&B

Muud huvitavat