Michelle Branch

15.juulil 2022 avaldas Michelle Branch uue singli "I'm A Man". 16.septembril ilmub tema uus album "The Trouble With Fever", mis kirjutatud pandeemia ajal koos abikaasaga Patrick Carney.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.06.2002 - 10:42
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 18.07.2022 - 17:35
Välismaine artist, Sooloartist, Country

Michelle Branch on sündinud 02.juulil 1983 aastal ning mäletab ennast laulmas juba 3-aastasena ning tema lemmiklauludeks olid biitlite omad. Kuni 11-aastaseks saamisena elas ta Flagstaff’is Arizonas ning hiljem Sedona’s. Juba Flagstaff’is hakkas ta õppima laulmist. 14-aastasena sai ta omale esimese kitarri ning hakkas sellel kohe laule kirjutama kuna tundis, et lauludes kõlavad seni kirjutatud luuletused paremini. Üheks parimaks neist oli algperioodist "Sweet Misery". Teismelisena laulis ja tantsis ta palju popstaaride kassette kuulates ning ühel õhtul olles New Kids On The Block kontserdil, tundis Michelle, et tahab ka ise kuulsaks lauljaks saada. Kui ta 1998 aastal keskkoolipäevil kohtus lauljatari Jennifer Hagio’ga, hakati koos kontsertidel esinema.

1999 aasta alguses hakkas Michelle otsima kontakte musaprodutsentidega ning saatis laiali demokassette ning nii jõudiski ta kokku Jeff Rabhan’iga, kellega alustati aprillis 2000 Michelle’i esimese indie-plaadi salvestamist. Enamuses akustiline album lindistati valmis vaid kaheksa päevaga ning see ilmus 01.juulil. Plaat kandis nime “Broken Bracelet” ning see aitas teda suurema plaadifirmaga Mawerick lepingu sõlmimisel kõvasti ja Michelle kutsuti osalema rockibänd Hansoni kontserttuurile. Plaadileping sõlmiti 06.detsembril 2000.

Jaanuaris 2001 alustati tööd stuudios ning uue plaadi produtsendiks oli John Shanks. Viie nädalaga oli kogu musa salvestatud ning juba mais alustas Michelle oma LP “The Spirit Room” reklaamimist. Lauljatari muusika siin oli kui elav tuli, nii kirgas ja samas rõõmus. Seda võib kuulata kui oled kurb ja üksik ning siit saab jõudu igaüks kellele meeldib kena kitarripop. Plaadi simene singel “Everywhere” jõudis USA singliedetabelite top 5-e ning kenasti võeti vastu Michelle esimene video ka MTV poolt. 2002 aasta 17.jaanuaril esmaesitleti aga juba uut videot ja singlit “All You Wanted”, mis oli ka Michelle’i enda lemmiklugu sellel LP-l. Kolmanda singli "Goodbye To You" video avaesitlus MTV-s oli 12.augustil 2002 ning selle autoriks oli Francis Lawrence.

03.septembril 2002 algasid uued kontserdid ning Michelle lõi kaasa Sheryl Crow Põhja-Ameerika tuuril. 29.septembril jätkus aga Michelle tegevus filminduses ning seekord mängis ta NBC seriaalis "American Dreams" kus ta esitas1960-ndate popstaari Leslie Gore’i ning laulis tema üht kuulsaimat lugu "You Don't Own Me". 2003 aastal mängib ta DJ osa Adam Sandleri ja Rob Schneideri filmis "The Hot Chick“. Michelle esimene osa TV-seriaalis “Buffy The Vampire Slayer“ oli aga 2001 aasta lõpus kus ta mängis iseennast ning esitas akustilise versiooni oma loost “Goodbye To You“.

Aastast 2002 jääb meile mälestuseks veel Michelle osalemine Carlos Santana viimasel plaadil “Shaman“, mille esimene singel oli nende ühises esituses "The Game Of Love". Sellega võitis lauljatar ka oma esimese Grammy auhinna parima popvokaali esituse eest.

Michelle Branch teine LP ilmus USA-s Maverick Recordsilt 24.juunil 2003 ja üle Euroopa 07.juulil Warnerilt. Plaat kannab nime "Hotel Paper" ning sellel kõlab 13 uut lugu ning lisaks veel eelmise plaadi hitt “ Everywhere” ja eespool mainitud koostöösingel Carlos Santanaga. Plaadi produtsendiks on John Shanks ning külalistena löövad siin kaasa Jessica Harp, Sheryl Crow ja Dave Navarro. “Hotel Paper“ tõusis juba esimesel müüginädalal USA-s teisele kohale ametlikus Billboard 200 plaatide edetabelis. Plaadi esimene singel "Are You Happy Now" läks müügiks kõigepealt digitaalselt internetis läbi lauljanna ametliku kodulehe www.michellebranch.com ning müük algas 19.mail. Loomulikult toimib see vaid USA-s ja singli hinnaks on 1,49$. Michelle on alustanud juba uut kontsertide jada, mis algas San Franciscost 14.mail ning seekordse tuuri sponsoriks on juuste hooldus vahendeid tootev kompanii Thermasilk.

Michelle Branch teine singel ilmub 24.novembril Wea International alt ning “Breathe” saab olema digitaalne maxi-cd, millel lisaks albumi versioonile lisatud lausa seitse miksi artistidelt nagu The Passengerz, Chris Cox, Dave Hernandez, Sean Konnery ning Hi Bias.

Michelle Branch tähistas 02.juulil 2004 oma täisealiseks saamist suure peoga ning maabus abieluranda oma kallima ja saatebändi basskitarristiga Teddy Landau.

Michelle Branch ja tema abikaasa ootavad lapse sündi 2005 aasta augustis. Ent samas lööb Michelle veel märtsis kaasa oma vaheprojektis bändiga The Wreckers tuuritades ning uudisena on nad koos teise solistiga Jessica Harp sisse laulnud loo "I'm Feeling Yo" Santana järgmisele albumile "All That I Am", mis ilmub 01.novembril 2005. Michelle ja Teddy pisitütar Owen Isabelle sündis 03.augustil.

Juba aastal 2004 ühinesid Michelle Branch ja Jessica Harp pundiks The Wreckers ning 29.mail 2006 annab plaadifirma Maverick välja heliplaadi "Stand Still, Look Pretty". Koos esitatakse 12 väga ilusat ja meeliköitvat kantrilugu. Esimese singli "Leave The Pieces" videot emaesitles Yahoo Music 27.märtsil 2006. Teise singli ja videona tuli neilt novembris "My Oh My". 2007 aasta augustis otsustasid tüdrukud edasi tegeleda sooloprojektidega.

10.aprillil 2008 andis Michelle Branch üle pika aja jälle soolokontserdi ning teatas, et plaanib uut albumit. Lauljatar esineb nüüd plaadifirma Warner Bros. Nashville all ning esimene uus lugu "Sooner Or Later" tuli 2009 suvel. 13.juulil 2010 tuli müügile esialgu vaid digitaalturule 6-looline EP "Everything Comes and Goes", mis olemas ka Michelle ametlikul kodulehel. Eraldi singlina ilmus 20.augustil 2010 Timbalandi produtseeritud "Getaway".

Detsembris 2010 teatas MIchelle, et töötab albumiga ning produtsentideks on inglased James Irvin ja Julian Emery. Esimene singel "Loud Music" ilmus 14.juunil 2011 albumilt “West Coast Time”. 5.septembril 2012 avaldas ta loo "Mastermind" ning plaat jäigi ilmumata.

Michelle Branch neljas stuudioalbum “Hopeless Romantic” ilmus 6.aprillil 2017. 14-loolise plaadi loomisel oli abiks Black Keys’ trummar Patrick Carney. Plaadi nimilugu avaldati singlina 3.veebruaril ning selle video Vevos 16.veebruaril. Promoloona avaldati 3.märtsil “Best You Ever“, mille Michael Carney lavastatud videot esitleti 14.märtsil. Kolmas singel "Fault Line" avaldati 31.märtsil.

2.juulil 2017 kihlusid Michelle Branch ja Patrick Carney. Nende ühine poeg Rhys James Carney sündis 28.augustil 2018. Abielu sõlmiti 20.aprillil 2019.

26.augustil 2021 tuli 20-ndaks aastapäevaks välja Michelle Branch loo "You Get Me" Natalie Sakstrup loodud lüürikavideo.

15.juulil 2022 avaldas Michelle Branch uue singli "I'm A Man". 16.septembril ilmub tema uus album "The Trouble With Fever", mis kirjutatud pandeemia ajal koos abikaasaga Patrick Carney.

Faktid

Nimi: Michelle Jacquet Branch
Hüüdnimi: Meech ja Chelle
Sündis / Koht: 02.juuli, 1983 / Flagstaff , Arizona , USA
Tähtkuju: Vähk
Juukesed: Tumepruunid
Silmad: Pruunid
Pikkus: 168 cm
Silmad: Pruunid
Perekond: Vanemad (David ja Peggy), vanem vend David ja noorem õde Nicole.
II perekond: abikaasa Teddy Landau ja tütar Owen Isabelle (sündis 03.08.2005), lahutasid 2015
III perekond: abikaasa Patrick Carney (abielu 20.04.2019), poeg Rhys James Carney (sündis 28.08.2018)
Koduloomad: 2 kassi - Winky ja Gibson
Muusikariistad: Oskab mängida klaverit ja kitarri (alustas 14-aastasena)
Muusikalised mõjutsed: The Beatles, Led Zeppelin, Aerosmith, Queen, Cat Stevens, Joni Mitchell, Crosby , Stills, Nash, and Young.
Hobid: Kõik muusikaga seonduv, uisutamine ja bowling.
Halb harjumus: Inimestele vahele segamine

Lemmik:
Album: Audioslave'i album
Loom: On rohkem kassisõber, kuid seda selle pärast, et vanemad ei lubanud tal noorena kassi võtta. Nüüd eelistaks ta hoopiski koduloomana jahikoera.
Kontsert: Foo Fighters
Oma laul: Empty Handed
Kellaaeg : Kell üks hommikul. Sel ajal ajab ta just kõige tormilisemalt oma toimetusi. Ise on ta öelnud, et naabrid arvatavasti vihkavad juba teda, kuna tuled on kogu aeg põlemas.
Maiustus: Skör
Film: Dazed and Confused
Linn: Barcelona
Riietusese : Metallica t-särk ja James Perse'i t-särk
Värvid: Must ja punane
Disainer: Chloé ja Stella MacCartney
Raamat: Many Minds, Many Masters by Brian Weiss

Muud huvitavat