Nek

11.juunil tuli välja Nek uus singel "Un'estate normale" koos lapsepõlve piltidega videoga.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Lotte - lotte2002@hot.ee 03.03.2003 - 10:05
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 11.06.2021 - 09:49
Välismaine artist, Sooloartist, Pop

Aastatel 1996-2000 on Nek müünud maailmas 5 millionit koopiat erinevaid albumeid “Tema, sõbrad ja kõik muu” (Lei, gli amici e tutto il resto), “Kahekesi” (In due), “Elu on” (La vita č). Tema viimane album “Le cose da difendere” (Asjad, millest sõltuda) on armastusest, vajadusest austada iseennast ja teisi ning olla kindel oma põhimõtetes, võimes tulla toime rasketes ja valulikes olukordades ja mitte vähemtähtsast sõprusest. Albumil teevad kaasa ka Laura Pausini laulus “Sei solo du” (See oled ainult sina) ja Ameerika Dante Thomas laulus “Cielo e terra” (Taevas ja maa). Album ilmus Itaalias eelmise aasta kevadel, pärast Neki kahe aastast pausi.

Neki muusiku tee sai alguse juba 20 aastat tagasi, kui Filippo (tema päris nimi) lõi 1983. aastal oma esimese bändi. Nimeks sai sel Winchester ja kaasategevad olid tema vanad sõbrad. Koos kirjutatakse ka oma muusika ning hiljem jätkab Nek oma laulude kirjutamist. 1985. aastal tegid nad oma vanematele kontserti, mille tulud läksid ühe ööga koos sõpradega telekamängude mängimisele, maiustustele ning jäätisele.

1989. sünnib uus bänd nimega The White Lady ja juba samal aastal antakse kontsert.1990. lindistatakse demo ja see kujuneb edukaks ning antakse mitmeti kontserte Emilia-Romagnas (üks maakond Kesk-Itaalias). Mais 1991. tuleb kasutusele artistinimi Nek ja sama aasta oktoobris võetakse osa konkursist Castrocaros lauluga “Io ti vorrei” (Ma tahaksin, et oleksid minu) tullakse teisele kohale.

Mais 1992. tuleb välja Neki esimene plaat "Nek” ja esimeseks singliks sai "Amami” (Armasta mind), kuid kehva reklaami tõttu kukkus see singel läbi. 1993. kirjutas Nek uue laulu “Figli di chi” (Kelle pojad) ja see laul tuli ettekandele San Remo festivalil. Ta saavutas selle lauluga kolmanda koha noorte lauljate kategoorias. Laul tekitas ajakirjanduses palju kära - kuigi ta sõnum oli abordi vastane olid paljud inimesed vastupidisel arvamusel. Neki nimi hakkas Itaalia muusikaringkondades ikkagi levima.

1994. ilmus album “Calore humano” (Inimlik soojus), millel on üheksa laulu, kuid raadios enim mängituks sai plaadilt lugu “Cuori in tempesta” (Tormised südamed). Sama aasta sügisel saavutas Nek oma lauluga “Angeli nel ghetto” (Inglid getos) Itaalia Festivalil teise koha.

1996. ilmus album “Lei, gli amici e tutto il resto”, mida Itaalias müüdi lühikese ajaga 120 000 koopiat. Kõige populaarsemaks said laulud “Dimmi cos`e“ (Ütle, mis see on), “Tu sei, tu sai” (Sa ütled, sa oled) ja “Vivere senza te” (Elada sinuta). 1997. aastal esitas Nek San Remo lauluvõistlusel kaks laulu 1996. aastal ilmunud plaadilt: “Sei grande” (Sa oled suurepärane,imeline) ning “Laura non c´e” (Laura ei ole siin). Nende lauludega jõudis Neki nimi kõikjale maailmas. Järgmise kahe aastaga müüdi Itaalias, mujal Euroopas ning Lõuna-Ameerikas albumit “Lei, gli amici e tutto il resto” 3 miljonit koopiat.

1998. ilmus järgmine album “In Due” ja seda müüdi rahvusvaheliselt 1,5 miljonit koopiat. Järgmine album “La Vita E'“ ilmus aastal 2000. See oli juba kuues album Itaalias ning mujal maailmas välja antutest kolmas. Laulud olid muutunud sügavamaks ning ilmselt oli see ka üks põhjusi, miks Nek võitis 2000. aastal Venemaa Grammy parima laulu eest.

Sellele järgnes kaks aastat pausi ning 2002 kevadel tuli välja plaat nimega “Le cose da difendere”, millel osales sõbratar Laura Pausini.

Nekil ilmus 2004 aastal hitikogumik "L´anno zero", mis sisaldas viimasel kümnel aastal välja tulnud lugude paremikku ja oli pühendatud Neki karjääri kümnendale aastale. Samalt plaadilt võis leida ka Itaalia edetabelites figureeriva uue singli "Almeno stavolta" ning plaadi nimiloo "L´anno zero". Teised lood plaadilt olid juba tuttavad varasematest aastates, kaasa arvatud ka mujal Euroopas populaarsust kogunud "Laura non c´e`". Paarist loost olid tehtud ka uued versioonid, nii et oli mida kuulata ja mida meenutada.

18.juulil 2005 tuli välja 10-looline album "Una Parte Di Me", millel kõlas #1 Itaalia hitt "Lascia che io sia". Juulis osales Nek Roomas Live 8 heategevuskontserdil.

23.mail 2006 andis Warner Music Latina välja 12 lugu sisaldava kogumiku "Nek - Esencial".

Detsembris 2006 tuli album "Nella stanza 26". Itaallase Neki kümnes album esindas temale omast kaunist ja meloodilist pop-rocki. Nek oli ka ise kirjutand albumile mõne loo ("Attimi" ja "Nella stanza 26"). Samuti oli ta iga laulu produtseerimise juures ja vastutas kõigi 18-e lauluriba eest ning kasutas esimest korda paaris laulus falsetti ("Serenitá" ja "Instabile"). Albumi sõnad olid kõik väga isiklikud ja siirad.

31.juulil 2009 tuli album "Un'altra direzione". Singli ja videona on väljas "Se non ami". Kokku on plaadil 13 lugu.

19.novembril 2010 ilmus "Greatest Hits 1992-2010 E da qui". Uue loona kõlab plaadil "E da qui", mille video pandi üles 15.oktoobril.

16.aprillil 2013 avaldas Warner Music Italia laulja üheteistkümnenda albumi "Filippo Neviani", millel kõlab 10 lugu. Plaadi nimi on Nek kodanikunimi ning pandud plaadile isa soovil, kes unistas plaadiümbrisel näha perekonnanime. Albumi pühendas Nek oma tütrele Beatrice. Plaadiga toimus L'Anteprima Tour 2013.

7.märtsil 2015 ilmus kaksteist lugu sisaldav LP "Prima di Parlare", mille esimene singel koos muusikavideoga oli "Fatti avanti amore". 15.mail 2015 jõudis vaatajateni teise singli “Se telefonando” muusikavideo.

11.mail 2016 tuli Nek välja muusikavideoga singlile “Uno di questi giorni”, mille lavastas Gaetano Morbioli.

16.septembril 2016 avaldas Nek esimese singli “Unici” oma 14.oktoobril ilmunud 13-ndalt stuudioalbumilt. Plaat sisaldab 11 lugu. Loo Gaetano Morbioli lavastatud video avaldati 23.septembril. 2.detsembril tuli välja südamliku loo “Differente” Gaetano Morbioli lavastatud video.

10.mail 2019 ilmus Nek album "Il Mio Gioco Preferito (Parte Prima)", sisaldades 7 lugu.

11.juunil tuli välja Nek uus singel "Un'estate normale" koos lapsepõlve piltidega videoga.

Faktid

Artistinimi: Nek
Päris nimi: Filippo Neviani
Sünniaeg: 06.jaanuar 1972
Sünnikoht: Sassuolo (Modena)
Pikkus: 175 cm
Silmad: Sinised
Juuksed: Tumepruunid

Abikaasa: Patrizia Vacondio (pulmad 02.09.2006)
Tütar: Beatrice Neviani, sündis 12.09.2010


Õnnenumber: 11
Lemmik värvid: Sinine ja must
Lemmik toidud: Lasagne, ema tehtud pesto kastme ja puuvilja jogurtiga tortellini
Lemmik jook: Emilia-Romagnia maakonnast pärit punane vein
Harrastused: Traktoriga põllul sõitmine, sport ning tv vaatamine
Hirmud: Ämblikud ning maailmalõpp
Vihkab meestes: Seksismi
Vihkab naistes : Iga hinna eest tähelepanu keskmes olemist
Parim puhkuse koht: London, sest talle meeldib inglise keel
Ei suuda ealda ilma: Naisteta, cd pleierita ning juukselakita

Muud huvitavat