Nädala pilt: 46.nädal 2014



30 aastat tagasi käivitati heategevusprojekt Band Aid, mis esitas laulu “Do They Know It's Christmas” Etioopia näljahädaliste avitamiseks.

Menukaks osutunud esitus müüs heliplaadina 3,8 miljonit ja kogus üle 10 miljoni euro abivajajaile. Algse projekti eestvedajad Bob Geldof ja Midge Ure teevad taas heategevust ning salvestusesoonil 15.novembril Londonis lõi kaasa ka U2 laulja Bono, kes oli eesotsas juba 1984. aastal.

Band Aid 30 projekt kogub raha Ebola-viiruse tõrjumiseks ning seoses sellega on muudetud nii refrääni kui laulu teist ja kolmandat salmi. Lugu tuli esmaettekandele pühapäeva öösel telesaates X Factor.

Heategevuslaulus osalevad One Direction, Ed Sheeran, Rita Ora, Sam Smith, Paloma Faith, Emeli Sandé, Elbow, Bastille, Angelique Kidjo, Coldplay laulja Chris Martin, Seal, Ellie Goulding, Sinead O’Connor, Olly Murs jt.

Plaadi kujundas kunstnik Tracey Emin ja salvestise produtsendiks oli Paul Epworth. Esmaspäeval on laul “Do They Know It's Christmas” väljas digitaalseks allalaadimiseks ja kolm nädalat hiljem on saadaval CD singel.

Koduleht: http://www.bandaid30.com/