The Birthday Massacre

22.juulil 2016 andis bänd välja esimese kogumikalbumi "Imagica". 11-loolisel albumil kõlab neli seniavaldamata lugu.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 16.07.2006 - 10:05
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 23.07.2016 - 00:19
Välismaine artist, Ansambel, Rock

The Birthday Massacre on synth rock bänd, mis alustas oma tegevusega 2000. aastal Londonis, Kanadas, kuid siis oli bänd tuntud nime all Imagica. Bändi algkoosseisu kuulusid: Chibi (laulja), Rainbow (kitarr), M. Falcore (kitarr) ja Aslan (bass). Live'del liitusid bändiga Dank (klahvpillid) ja O.E. (löökpillid). Esimene väljaanne, mis bändit tuli, oli seitsme looga, piiratud koguses, demo. Kui bändist ütles lahti Dant liikusid ülejäänud Londonist Torontosse, Ontariosse et väljastada oma teine demo, seekord küll vaid viie looga ja seegi vaid piiratud koguses.

Kui 2002. aasta juulis vahetas bänd oma nime, Imagica, The Birthday Massacreks andsid nad välja oma esimese täispika albumi "Nothing and Nowhere" ning nagu nende demod oli ka album vaid piiratud koguses saadaval.

2003. aastal liitusid bändiga Adam (klahvpillid) ja Rhim (trummid). 20 juulil 2004, väljastas The Birthday Massacre "Violet" EP ning veel sama aasta lõpul andsid nad uuesti välja oma debüütalbumi uues-kuues ja lihvitud "Nothing and Nowhere". Pärast seda lahkus bändist Adm, et tegeleda oma projektiga.

2004. aasta sügisel suundus The Birthday Massacre edasi töötama saksa plaadikompani, Repo Records'i all, see võimaldas neil tuua oma "Violet" EP ka Euroopa turule.

2005'ndal aastal otsustas bänd oma loomingut edastada Metropolis Recordsi alt ning andsid välja järgmise albumi "Violet", mis paiskus U.S.A, Canada, Inglismaa ja Põhja-Aafrika turule. Owen (klahvpillid) liitus bändiga augustis ning pärast seda alustas bänd tõsisemaste esinemistega Shveitsis, Saksamaal, Ungaris, Tsehhis ja Belgias. Samuti väljastas augustis, The Birthday Massacre, DVD, millel vaataja võis näha nende videot "Blue", stuudio esinemist "Nevermind" ja live kontserte "Violet" ja "Video kid".

21.septembril 2007 tuli The Birthday Massacre 12-looline album "Walking with Strangers". Singliteks olid "Kill the Lights" ja "Looking Glass".

2008. aasta mais anti välja 8-looline EP "Looking Glass", millel lisaks ka video.

05.mail 2009 ilmus kontsertplaat "Show and Tell", mis sisaldas 16 lugu. Plaat salvestati Hamburgi kontsedil Saksamaal ning dvd anti välja Euroopas 02.oktoobril 2009. Suvel salvestati teemalugu WWE diivale Katie Lea Burchill nimega "Hurt You".

14.septembril 2010 andis bänd välja 11 loolise albumi "Pins and Needles". Juba 28.augustil esitleti esimese singli "In The Dark" videot. Alates 2010 mängiv baskitarri Nate Manor.

Märtsis 2011 kirjutati alla leping plaadifirmaga Metropolis veel kolme albumi välja andmiseks. Uus EP "Imaginary Monsters" tuli 9.augustil 2011 ning sellel 3 lugu, mis ei mahtunud albumile "Pins And Needles", lisaks remiksid ja "In the Dark" muusikavideo.

The Birthday Massacre album ilmus 8.oktoobril 2012, sisaldab 10 lugu ning kannab nime "Hide and Seek".

7.novembril 2014 tuli järgmine album "Superstition", millel kuuleb 10 lugu. Loo “Beyond” muusikavideo avaldati 17.novembril.

22.juulil 2016 andis bänd välja esimese kogumikalbumi "Imagica". 11-loolisel albumil kõlab neli seniavaldamata lugu.

Faktid

Bänd
Chibi – Vocals – 26.04.1977
Rainbow – Guitar – 08.09.1978
Michael Falcore – Guitar – 24.08.1978
Rhim – Drums – 24.09.1973
Owen - Keyboards
Nate Manor - Bass

Endised bändiliikmed
Aslan – Bass – 16.05.1977
ADM - Klahvpillid
Dank - klahvpillid
O.E. - trummid
Brett - Live klahvpillid (esimene U.S. tuur)

Diskograafia:
Demo 1 (2000) ( Imagica)
Demo 2 (2001) (Imagica)
Nothing and Nowhere (2002, uus väljaanne 2004)
Violet EP (2004)
Violet LP (2005)
Blue DVD (2005)
Walking with Strangers LP (2007)
Looking Glass EP (2008)
Show and Tell (Live LP 2009)
Pins and Needles LP (2010)
Imaginary Monsters EP (2011)
Hide and Seek LP (2012)

Muud huvitavat