Pedigree

25.novembril astub uute liikmetega Pedigree lavale Klubis Rockstar’s. Pedigree neli apokalüptilist ratsanikku on nüüdsest Holden Bonne Laamann, Andreas Johandi, Martin Jürman ja Mikk Kerner. Lisaks koosseisumuutusele esitleb alternatiivset industriaali küttev Pedigree vinüüli kujul enda sellel aastal ilmunud täispikka albumit "Standard Sundown".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 05.02.2012 - 14:29
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 23.11.2017 - 00:23
Eesti artist, Ansambel, Rock

12.oktoobril 2013 tähistas Rock Cafes suurejoonelise galakontserdiga oma 20. juubelit kodumaine industriaalrocki suurnimi Pedigree, kes astus üles mammutkavaga, mis kätkes endas bändi kogu pika karjääri parimaid lugusid ning ansamblit sai näha erinevates ja sugugi mitte tavapärastes koosseisudes.

90ndate esimese poole kassettalbumite hitte esitas Pedigree nn klassikalises power trio formaadis: Leslie Laasner, Loit Linnamägi ning bändi juhtfiguur Holden "Bonne" Laamann trummidel. Kaasa tegid veel endised liikmed Margo Rindemaa (Who Framed Roger Moore?) ja Ardo Kivi (Tallinn Daggers) ja loomulikult Pedigree praegune koosseis, kes esitas ka verivärsket, seni ilmumata materjali.

Pedigree on Eesti vanim ja kahtlemata tugevaim ja edukaim industriaalse kallakuga metalit või rocki mängiv grupeering, kelle muusikat võib kindlasti seostada veel stiilimääratlustega nagu post-rock, trip hop, drone, IDM, shogaze, noise, power electronics, stoner jpt. Bändi asutajaliikmed Holden "Bonne" Laamann ja Leslie Laasner kohtusid aastal 1990 Tartu Kunstikooli astudes ning otsustasid kohe koos muusikat tegema hakata. 1994 ilmus album "Mindclouds" ja 1995 “Rossanakka“, 1996. aastal salvestasid Loit ja Bonne EP "Understand?" ning pärast seda klassikaline koosseis lagunes.

Bonne jätkas Pedigreed Tallinnas ja 1997 liitus bändiga Taavi "Taff" Aavik, kes moodustavad koos Bonnega tänaseni Pedigree põhituumiku. Hiljem eksperimenteeriti ja katsetati erinevaid koosseise ning uue albumini "Spite Rising" jõuti aastal 2000. Selleks hetkeks olid peale Bonne ja Taffi Pedigree püsiliikmeteks Rene Piirkop, Slavka Klimov ja Priit Mägi. Kuna peagi otsustas bändi tuumik Pedigreed muuta süngemaks ja elektroonilisemaks, muutus ka formaat. Liitusid Ardo Kivi, Maik Grüner ning veidi hiljem Sander Leivo.

2003 ilmus kogumikplaat "Drug TV" millel leidub ka üks Pedigree põhihitte "Head Drug Rising", millele vändati intrigeeriv video. Järgmine täispikk album avaldati aastal 2005, nimega "Growing Apart" millele järgnes remixplaat "Ghosts and Corpses". 2006 liitus bändiga uus bassist Margo Rindemaa (L oom) ja taas pöörduti live-trummari juurde kelleks sai Jaagup Tormis (Recycle Bin).

Selle koosseisuga salvestati album "Skeletal" (2009), mille Raadio Mania valis "Aasta Albumiks". Plaadi kiiluvees ilmus täispikk remixplaat "Lucifer Boy" ning video loole "March of the Blades". 2010 ilmutas Pedigree EP "Things You Need", millel oli nimiloo versioonid aastatest 2000 ja 2010 ning videod mõlemale versioonile, ning lisaks kaks remixi.

Pedigree on läbi aegade jaganud lavalaudu paljude maailma suurnimedega, näiteks Metallica, Massive Attack, Godflesh, Filter, Cult of Luna, Napalm Death, Clawfinger, Ufomammut, Scorn jpt. Bänd on tuuritanud paljudes Euroopa riikides. 2011 mai alguses suunduti väikesele Euroopa ringreisile, mille raames anti kontserte Ungaris, Poolas, Lätis, Slovakkias ja Soomes. 2012 mais käidi esinemas Venemaal.

2011 aasta sügisel asuti salvestama uut albumit, mille esmakordselt bändi ligi 20. aastase karjääri jooksul avaldas välismaa plaadifirma, nimelt New Yorki tumeda ja karmi elektroonilise muusika label Ohm Resistance. Juulis 2012 toimusid uue loo "Learning to Die" videovõtted.

Pedigree kümnes album "Satanic Disappointment" ilmus 3.novembril 2012 ning pärjati Eesti Muusika Auhindadel parimaks metal-albumiks. Muusika on loodud bändi tänase põhituumiku Holden "Bonne" Laamanni ja Taavi "Taff" Aaviku poolt nende oma stuudios Snakehouse. Miksis ja masterdas Taff. Kõik lüürika ja tekstid Bonne poolt, välja arvatud "Dinosauria, We", mille autoriks on Charles Bukowski, kelle häält on ka antud loos kasutatud. Pedigreele traditsiooniliselt on kasutatud ka mitmeid filmisämpleid, seekord filmidest "Full Metal Jacket", "Lost Highway", "House of Sand and Fog", "Silence of the Lambs" ning "No Country for Old Men".

Jaanuaris taasliitus bändiga trummar Maik Grüner ning püsiliikme staatuse oli 2012 aastal saavutanud Margus Gustavson bassil. Mõlemad mängisid koos ansamblites East Trading Wang ja ODP.

"Celebration - XX Years" Live kontsertidega osaleti Hard Rock Laagris Vana-Vigalas, Mõisa Karnevalil Moostes ja Rock Rampil Viljandis. 12.oktoobril 2013 leidis aset ülalkirjeldatud juubelishow Rock Cafes.

Pedigree esines 29.augustil 2014 taas Rock Cafes.

18.septembril 2015 tähistati albumi "Growing Apart" 10 juubelit Von Krahlis erilise kontserdiga, kus esitati kogu plaat esmakordselt täispikkuses. Lavale astus koos praeguse kooseisuga ka tolleaegne bassimees Ardo Kivi (praegu Tallinn Daggers).

14.mail 2016 tuli Pedigreelt välja digisingel "Transform" koos muusikavideoga. Sündmust tähistati klubis SnakeHouse, kus astusid üles veel Wolfredt ja Talbot. 4.juunil oldi laval Kaparockil.

18.juunil avaldas Pedigree muusikavideo "How Fucked?". 2.juulil esines Pedigree Vana-Vigalas festivalil Hard Rock Laager.

10.veebruaril 2017 esitles Pedigree Rock Cafes oma järjekorras kaheteistkümnendat täispikka albumit. Uus album "Standard Sundown" on kahtlemata taas põnev ja mitmekesine ning saundiliselt värske, produtsendi ja nupukeeraja rollis oli seekord Magnus Andre ansamblist Talbot ning plaadil lööb kaasa palju bändiga lähedalt seotud külalisartiste. Esitluskontserdil täiendab külalisena Pedigree ridu kitarrivirtuoos ja elukuntsnik Martin Jürman.

Pedigree esines 28.märtsil 2017 klubis Tapper maailmakuulsa sludge metal bändi Crowbar soojendajana.

25.novembril astub uute liikmetega Pedigree lavale Klubis Rockstar’s. Pedigree neli apokalüptilist ratsanikku on nüüdsest Holden Bonne Laamann, Andreas Johandi, Martin Jürman ja Mikk Kerner. Lisaks koosseisumuutusele esitleb alternatiivset industriaali küttev Pedigree vinüüli kujul enda sellel aastal ilmunud täispikka albumit "Standard Sundown".

Faktid

2017 aasta koosseis:
Bonne (Holden Laamann) – laul, kitarr, programmeerimine, suupill - 17.05.1975
Andreas Johandi - basskitarr - 04.12.1983
Martin Jürman - kitarr - 19.02.1982
Mikk Kerner - trummid - 14.02.1993

Lahkusid 2017:
Taff (Taavi Aavik) – kitarr, klahvpillid, programmeerimine, taustalaul - 11.02.1977
Kusti (Margus Gustavson) – basskitarr - 19.08.1972
Maik (Maik Grüner) – löökriistad – 17.09.1974

2006-2012 koosseisus olid:
Marx (Margo Rindemaa) – kitarr, basskitarr, programmeerimine, taustalaul - 01.11.1979
Jaagup Tormis – trummid, löökpillid - 25.07.1985

Diskograafia:

"Mindclouds" (1994)
"Wake Up Kids" (1994)
"Rossanakka" (1995)
"Understand?" EP (1996)
"Dark Matter Deconstruction" remixes (1999)
"Spite Rising" (2000)
"Drug TV" (2003)
"Growing Apart" (2005)
"Ghosts and Corpses" remixes (2007)
"Skeletal" (2009)
"Lucifer Boy" remixes (2010)
"Things You Need Revision" EP (2010)
"Satanic Disappointment" (2012)
"Transform" single (2016)
"Standard Sundown" (2017)

Muud huvitavat

Seotud videod

Pedigree - Transform
Pedigree - Transform

Artist: Pedigree

Lugu: Transform

Aasta: 2016

Pedigree - How Fucked?
Pedigree - How Fucked?

Artist: Pedigree

Lugu: How Fucked?

Aasta: 2016