Daniel Levi

TeliaTV Inspira 4. sünnipäeva puhul jõudis 18.veebruari õhtul kanali eetrisse ainulaadne kontsert Inspira Unplugged, kus astusid hubases miljöös lavale Trad.Attack!, Elephants From Neptune, Liis Lemsalu, Yasmyn ning Daniel Levi. Inspira 4. sünnipäeva puhul tuli igalt artistilt esitlusele 4 laulu.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.09.2014 - 20:23
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 18.02.2024 - 20:07
Eesti artist, Ansambel, Alternative & Indie

Daniel Levi on Eesti pop-rock ansambel, kes oma detsembris 2013 välja antud singliga "Silent Streets" kiirelt populaarsust kogus. Daniel Levi on küll bändina uus, ent liikmed tunnevad teineteist juba üle kümne aasta. Lisaks lauljale ja lugude autorile Daniel Levile on bändis veel trummide taga tema noorem vend Joosu, elektrikitarril Timo, basskitarril Kata ja klahvpillidel Liivi-Kalli.

Daniel Levi bändile meeldib teha ehtsat muusikat ja seda muusikat inimestele esitada. Vahet ei ole, kas Positivuse laval või vanaema sünnipäeval, nauditakse iga korda, kui esinetakse oma lugudega ja saadakse publikult palju energiat! Kõik lood tulevad südamest ja bänd loodab, et need jõuavad ka kuulajate südametesse!

Nähes publiku positiivset tagasisidet oma esimesest singlist, sai bänd julgust, et juba rohkem oma kirjutatud materjali avalikkuse ette tuua. Debüüt-EP lindistamiseks loodi Hooandja platvormis projekt, mida toetasid 142 hooandjat ja koguti koguni 137 protsenti vajalikust summast. Märtsis-aprillis lindistati kuus lugu ning EP esitluskontserdid toimusid 29.mail 2014 Tartu Uues teatris ja 30.mail Tallinnas Nukuteatris. 17.augustist oli EP müügil iTunes.

Daniel Levi muusika on kõrva jäänud nii mõnelegi siinsele muusikaarmastajale, näiteks ettevõtjale ja režissöörile Peeter Rebane. "Kuulasin Danieli esimest lugu "Silent Streets" jõulude paiku ja olin esimest hetkest lummatud. Danieli muusikas ja esituses on tugev positiivne energia mis haaras kohe kaasa ning jäi tükiks ajaks meelde. Usun südamest, et Danielil on oma nägemus ja ehedus ning tänu sellele jõuab tema muusika tulevikus maailma vallutada," lausus Rebane. Peeter Rebane aitas ka Daniel Levi uue muusikavideo "Summer Love“ filmimisel, mis avaldati 17.juulil 2014.

18.juulil astuti üles Positivus Festivalil Lätis Palladiumi laval ning 2.augustil Põlvas Intsikurmu Music Festivalil.

2.septembril 2014 oli bänd külas ETV Terevisoonis, kus kõlasid lood "That You Were Here" ja "Silent Streets".

11.oktoobril 2014 esines Daniel Levi Viru Keskuse aatriumis moeüritusel FIBIT. Daniel Levi tegi muusikat 2.novembril ETV saates "Tõuse ja sära".

4.jaanuaril 2015 esitleti uut laulu "Burning Lights", mis võistles 21.veebruaril Eesti Laul 2015 finaalis.

27.märtsil esineti Tallinn Music Week raames Rock Cafes ja Linnalaval Viru kesksues.

27.mail esitasid vennad Viinalassid ETV "Ringvaates" uut singlit "Cold Shoulder". Elina Born & Stig Rästa ning Daniel Levi ühiskontserdid toimusid 1.juunil Nordea kontserdimajas ning 3.juunil Vanemuise kontserdimajas.

1.oktoobril 2015 esitas Daniel Levi koos Tallinna Kammerorkestriga Muusikapäeva raames oma uut singlit “That You Were Here”. Sellest valmistasid muusikavideo Mart Vares ja Margit Sauk ning Youtubes jõudis see vaatajateni 5.novembril.

17.märtsil 2016 esineti Tartus Genialistide Klubis. Samal päeval avaldati singel "Love Speaks" koos muusikavideoga. Daniel Levi esines Tallinn Music Week raames 1.aprillil 2016 Rock Cafe's.

1.juulil 2016 tuli bänd välja looga "Mu koju tood Sa", mis on eestikeelne versioon varasemast loost "Carry Me Home". Tekst valmis koostöös Mihkel Rauaga. Lugu saadab Postimehe uut südamlikku klippi, mis jäädvustab Postimeest läbi inimese eluringi, armastuse ja sõpruse.

Daniel Levi esines 9.juulil 2016 muusikafestivalil Õllesummer TV3 laval.

Eesti Laul 2017 finaalis 4.märtsil sai Ago Teppand, Daniel Levi Viinalass kirjutatud lugu "All I Need" Daniel Levi esituses 9. koha. Laul on inspireeritud Danieli venna Joshua ja tema pruudi Anetti kohtumisest ja räägib sellest, kuidas kvaliteet trumpab üle kvantiteedi - teinekord piisab ka ühest sõnast või hetkest, et miski muutuks kustutamatuks mälestuseks. Eriline on ka asjaolu, et Eesti Laulu laval on mõlemad inimesed, kellest laul jutustab. Daniel Levi loost “All I Need” tuli 23.augustil 2017 välja Avoid Dave’i remiks.

1.septembril esinesid Daniel Levi ja Avoid Dave Tallinnas, kohvikus Sinilind, kus toimus Avoid Dave’i albumi “Up Against the Glass” esitlus. Lisaks astutakse 14.septembril üheskoos üles ka Tartu Erinevate Tubade Klubis.

6.-16.detsembril toimusid üle Eesti Daniel Levi jõulukontserdid. Külalisena astus kontsertidel üles Laulukarussell 2017 võitja - inglihäälne Krislin Sallo. “Jõulud on aasta kõige rõõmsam aeg ja seepärast saavad need kontserdid olema täis muretut elujõudu ja pulbitsevat energiat,” lubas Levi.

29.detsembril 2017 oli Daniel Levi soojendajaks Karl-Erik Taukari superkontserdil Saku Suurhallis.

4.aprillil 2018 sündis Daniel Levi ja tema abikaasa Eleri Viinalassi perre tütar Elviine.

Daniel Levi avalikustas 3.novembril uue träki “Flowers”. Laulu autorid on Daniel Levi Viinalass ja Andres Kõpper. Pala tuli esitlusele samal õhtul Saku Suurhallis MyHits Awardsil.

Daniel Levi ja Sander Mölderi koostööst on sündinud kaks uut laulu "High Roads" ja "Hazelnut", mis anti 12.septembril välja kodumaise plaadifirma TIKS alt duubelsinglina.

4.oktoobril andsid Daniel Levi ja Sander Mölder Salme Kultuurikeskuses esimese ühise kontserdi Red Bull Presents Fresh Picks, kus tulid esmakordselt ettekandmisele ka nende värsked singlid “High Roads” ja “Hazelnut”.

28.detsembril 2019 andis Cartoon uuesti välja 2015 aasta hiti "On & On" (ft. Daniel Levi), millele lisandus hispaaniakeelne versioon "Mas Y Mas".

Daniel Levi andis 20.märtsil 2020 välja loo "Uncle John", mis räägib laulja onust, kes on tänavamuusik, elab Kanadas ning on Danielile alati suureks inspiratsiooniks olnud. Loo kirjutas Daniel Levi Viinalass koos Soome produtsendi Leo Jupiteriga.

Daniel Levi osales 4.detsembril ilmunud Sound In Noise albumil “Shapes”. Daniel Levi jällegi demonstreerib loos “Night Like These” selgelt, et tema vokaalsed võimed annavad talle tiivad mistahes muusikalises väljundis.

12.veebruaril 2021 andis Daniel Levi välja uue loo “Jasmine”. “Jasmine” räägib sellest, kuidas aeg-ajalt tuleb toimunule tagasi vaadata ja tähistada seda, kuhu sa jõudnud oled ja milliseks inimeseks sa selle käigus oled saanud. “Selle loo saamislugu on paras klišee. Mõni aasta tagasi, kui käisin Balil, siis seal tekkis mul inspiratsioon kirjutada lugu teekondadest suhetes. “Jasmine” on lahkumineku lugude täielik vastand, see on leppimisest ja sellest, kuidas hetke nautides ei peaks unustama kogu seda teekonda, mis sind siia tõi,” räägib Daniel Levi loo ideest. Värske singli on Daniel kirjutanud koos laulukirjutajate-produtsentide Ago Teppandi ja Joonas Parkkoneniga. “Jasmine” ümber lõid kireva visuaalse maailma noored filmitegijad Raul Esko ja Romet Esko, kellega koos filmiti mustreid täis Kangadžunglis loole lõbus muusikavideo.

20.veebruaril esitas Daniel Levi lugu “Jasmine” elavas etteastes Saku Suurhallis külalisena Eesti Laul poolfinaalis.

Muusikud Sander Mölder ja Daniel Levi avaldasid 18.juunil koos suvise kõlaga loo "Wavin", mis on esimene singel Mölderi juuni lõpus ilmuvalt EPlt.

10.juulil esines Daniel Levi Beach Grind festivalil Pärnu Rannapargis.

Daniel Levi andis 13.augustil välja loo “One On One”. Värske tantsuline lugu ilmus koos lõbusa muusikavideoga, mille tegevus toimub Kuressaares ja kus üheks läbivaks tegelaseks on üllatuslikult hot dog. Uus laul tuleb bändiga esitlusele 21.augustil Tallinnas, klubis Laev toimuval kontserdil.

14.jaanuaril ilmus Daniel Levi uus singel “Sunroof”, mille kaasautoriks ja produtsendiks Juho Suutarinen. Muusikavideo lavastas Sander Allikmäe.

26.jaanuaril 2022 toimus Alexela Kontserdimajas Eesti Muusikaauhinnad 2022 gala. Järjekorras juba 24. toimumiskorda tähistava gala õhtujuhtideks olid sel korral alati särav Liis Lemsalu ja särtsakas Daniel Levi Viinalass. Saatejuhtide avaetteastes esitati oma hiljutisi hitte "Jasmine", "Sunroof", "Magusvalus" ja "Doomino".

6.mail esines Daniel Levi Tallinn Music Week kavas Võnge Festivali laval. 23.juulil esines Daniel Levi Pärnumaal Valgeranna Festivalil ning 6.augustil Kloogaranna Summerfestil.

Popartistid James Arthur ja Daniel Levi ühendasid jõud ning andsid Baltikumis koos kolm kontserti - 21. augustil Kaunases, 23. augustil Haapsalus ning 24. augustil Siguldas.

Daniel Levi avaldas 5.mail 2023 koostöös plaadifirma NCS-iga singli "Down For Anything", mis on kirjutatud koostöös laulukirjutaja Sofia-Liis Liivi ja Hollandi produtsendi Clifford Goiloga. Muusik sõnas, et "Down For Anything" kirjeldab, kuidas õigete inimestega saame sukelduda seiklustesse ja väljakutsetesse ning kuidas elu seeläbi värvikamaks muutub. Uus lugu on artisti sõnul prelüüd pikemaks looks, andes seeläbi mõista, et sel aastal on tulemas palju uut muusikat, mis seda lugu edasi jutustavad. Loo muusikavideo lavastasid Marten Must & Aleksandr Tokarev ning kaasa teeb mitu andekat Eesti tantsijat.

16.juunil ilmus Daniel Levil UK plaadifirma NCS singel “Clown Around”. Loo “Clown Around” puhul on tegemist suvelooga, mis julgustab inimesi mitte keskenduma sellele, mida teised mõtlevad ja kriitikud ütlevad vaid lasta ennast vabaks, tähistada oma veidrusi ning lihtsalt nautida elu. “Vahel võib endale lubada klouni moodi käituda ja tantsida, eriti, kui oled oma kõige lähedasemate inimeste keskel! Seda sõnumit toetab "Clown Around" ja ma ise olen õnneks suutnud ennast ümbritseda selliste inimestega, kes toovad minus heas mõttes kõige veidramad küljed välja!” räägib Daniel Levi loo mõttest. Singlit kuulis Linnaruumi Festivali raames tasuta kontserdil.

18.augustil ilmus Boipepperoni ja Daniel Levi tantsuline singel "Venitame veel" Kurvad Uudised Recordsi alt. Loo valmimisele aitas kaasa 5miinuse räppar Kohver ning selle taustavokaale tegi Onu Hyrr. Video: Joosep Jürisson, Leon Metsallik & kurvad uudised. Järgmise loona tuli 22.septembril välja “Honey”, mis räägib sellest tundest, kui keegi on nii armas ja atraktiivne, et oled justkui haaratud ta lähedusse.

Daniel Levi soolokarjääri esimene täispikk album “14/02” ilmus 13.oktoobril koostöös UK plaadifirmaga NCS. Albumil “14/02“ on kaheksa lugu, millest kõik on kirjutanud Daniel ise koostöös erinevate laulukirjutajate ja produtsentidega Hollandist, Rootsist, Soomest ja Eestist. “Milline privileeg oli töötada kõigi nende uskumatute talentidega, kes aitasid mu toored ideed millekski terviklikuks muuta. Clifford Goilo, kes produtseeris viis lugu kaheksast, tegi tõesti täiesti suurepärast tööd. Tema mitmekülgsus ja võime laulu keskel žanre vahetada oli kuidagi nii vabastav ja andis tooni kogu albumile. Olen õnnelik, et Ashley Krajewski lisas oma puudutuse kõigile nendele lugudele, miksides kogu albumi. Tema võime sõlmida lugude ühendusniidid oli väga väärtuslik,“ räägib Daniel. Album “14/02“ on pühendatud Danieli pikaaegsele kaaslasele ja abikaasale Elerile ning on saanud inspiratsiooni kooliajal neiule kingitud mixtape’idest.

Uue albumi ilmumist tähistati esitlustuuriga – 3.novembril Pärnus, Wunderbaaris, 8.novembril Helsingis, tuntud kontserdipaigas Semifinal, 9.novembril jõudis esitlustuur Tartusse, ERM-i ja 11.novembril Tallinnasse, klubisse D3.

Daniel Levi esines 19.jaanauaril Hollandis Groningenis toimuval Euroopa ühel suurimal esitlusfestivalil Eurosonic Noorderslag.

Album "14/02“ tuli esitamisele sõbrapäeval ehk 14.veebruaril Tallinnas klubis Uus Laine. Kontserdil astus Daniel Levi lavale koos oma armastatud energilise bändiga.

Eesti Laul 2024 finaalis 17.veebruaril võistles Daniel Levi "Over the Moon" Autorid: Daniel Levi Viinalass, Victor Crone, Vallo Kikas. Esmakordselt kõlas lugu ETV eetris 8.detsembril.

TeliaTV Inspira 4. sünnipäeva puhul jõudis 18.veebruari õhtul kanali eetrisse ainulaadne kontsert Inspira Unplugged, kus astusid hubases miljöös lavale Trad.Attack!, Elephants From Neptune, Liis Lemsalu, Yasmyn ning Daniel Levi. Inspira 4. sünnipäeva puhul tuli igalt artistilt esitlusele 4 laulu.

Faktid

Daniel Levi on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Daniel Viinalass (laul, kitarr) - 02.01.1988
Joshua Viinalass (trummid) - 25.06.1993
Carlos Roos (kitarr) - 19.03.1995
Kata Lige (basskitarr) - 29.09.1988
Liivi Kalli Lätte (klahvpillid) - 10.02.1995

Lahkunud:
Timo Ilves (kitarr) - 03.05.1987

Muud huvitavat

Seotud videod

Daniel Levi - Down For Anything
Daniel Levi - Down For Anything

Artist: Daniel Levi

Lugu: Down For Anything

Aasta: 2023

Daniel Levi - Over The Moon
Daniel Levi - Over The Moon

Artist: Daniel Levi

Lugu: Over The Moon

Aasta: 2023

Daniel Levi - Sunroof
Daniel Levi - Sunroof

Artist: Daniel Levi

Lugu: Sunroof

Aasta: 2022

Daniel Levi - Jasmine
Daniel Levi - Jasmine

Artist: Daniel Levi

Lugu: Jasmine

Aasta: 2021

Daniel Levi - One On One
Daniel Levi - One On One

Artist: Daniel Levi

Lugu: One On One

Aasta: 2021

Daniel Levi - All I Need
Daniel Levi - All I Need

Artist: Daniel Levi

Lugu: All I Need

Aasta: 2017

Režissöör: Arun Tamm

Daniel Levi - Love Speaks
Daniel Levi - Love Speaks

Artist: Daniel Levi

Lugu: Love Speaks

Aasta: 2016

Daniel Levi - Burning Lights
Daniel Levi - Burning Lights

Artist: Daniel Levi

Lugu: Burning Lights

Aasta: 2015

Režissöör: Madis Reimund

Daniel Levi - That You Were Here
Daniel Levi - That You Were Here

Artist: Daniel Levi

Lugu: That You Were Here

Aasta: 2015

Režissöör: Mart Vares, Margit Sauk

Daniel Levi - Summer Love
Daniel Levi - Summer Love

Artist: Daniel Levi

Lugu: Summer Love

Aasta: 2014

Režissöör: Andres Arro

Daniel Levi - Silent Streets
Daniel Levi - Silent Streets

Artist: Daniel Levi

Lugu: Silent Streets

Aasta: 2013