Nädala pilt: 23.nädal 2022



Muusikamaalima uustulnuk Joanna Kotkas andis välja suviselt kerge ja kaasahaarava debüütsingli “Troonid”.

Joanna on värskeim Eesti artist, kes jõudis muusika loomiseni alles hiljuti. Mõned aastad tagasi viis ühine sõber Hyrri ja Joanna kokku, et nad võiks paar lugu salvestada. “Ma alguses kõhklesin, kuid hakkasime proovima ja mida aeg edasi, seda rohkem ma laulmist nautisin,” avab Joanna uue loomingu tagamaid.

Laul räägib keerulistest valikutest, mis vajavad teinekord lihtsaid ja konkreetseid lahendusi. “Alati ei kulge elu selliselt, nagu sa seda planeerinud oled. Lõpuks tuleb lihtsalt elu usaldada,” tõdeb uue Eesti muusika värskemaid komeete. „Võib-olla ei ole kõige parem idee debüütsingel nii isiklikus laadis teha,” naerab Joanna “aga selline ta kuidagi asjade kokku langedes iseenesest tuli”.

Joanna ise leiab, et selle loo parim kuulamisaeg on pühapäeval: „See lugu annab mulle sellist saan-kõigega-hakkama energiat. Miks mitte just sellise tundega vastu minna uuele nädalale!”

Laulu aitas välja mõelda ja produtseerida Hyrr Innokent Vainola (Ouu, Seltskond Pargis). “See lugu oli hüpe kõrvale enda tavapärasest muusikalisest keskkonnast,” ütleb Hyrr “Troonide” kohta. “Minust on kõiksugu värve maha jäänud, kuid nüüd rikastus palett ka roosakate toonidega”, iseloomustab Hyrr loodut.

“Hyrriga oli tohutult lihtne ja orgaaniline koostööd teha. Tundus, et meie mõtted ja ideed klappisid silmapilkselt”, nentis Joanna.

Mis tundeid see lugu peaks inimestes tekitama? “Mõtle oma kunagise nätsumulli puhumise isikliku rekordi peale, mille palavas suvekuumuses tegid,” maalib Vainola silmade ette südasuvise unenäo.