Nädala pilt: 31.nädal 2022



Funk-soul kollektiiv Lexsoul Dancemachine’i ja režissöör Ako Lehemetsa koostööst sündis muusikavideo yacht-rockilikule loole “Pigeon Pit”. Esmakordselt nägi video ilmavalgust Lexsouli lühialbumi “Lex On The Beach” esitluspeol 1. juulil. Tänasest on klipp netiavarustes ja saadaval vaatamiseks kõigile.

Muusikavideo režissöör, monteerija ja kolorist Ako Lehemets on bändi pikaaegne koostööpartner. Omavahelist sünergiat kirjeldab foto- ja videograaf positiivse ja vabana: “Tunnen, et Lexiga on kujunenud selline koostöö, kus saab kõike pingevabalt võtta ja ühiselt midagi lahedat luua.” Video oli algselt mõeldud bändi Kruiisiterminali kontserdi teleülekande vaheklipiks. “Lexsouli tüüpidele meeldis see kohe nii väga, et kirjasid vastu: “Jou, kuule tundub, et sellest saab musavideo”. Idee oli visualiseerida teekonda Kruiisiterminali ning lihtsalt chillida, aga võta näpust, see teekond viis hoopis musavideoni,” selgitas Ako.

Carpe diem temaatikat õhkava pala visuaal sai filmitud purjetades suvisel Tallinna lahel ja manööverdades ikoonilises punases Saabis Lennusadamast Kruiisiterminali. Kaameratöö suund sai valitud dokumenteeriv, kindlat stiili kokku ei lepitud. Video koloriit sai üdini retrolik ja albumi “Lex On The Beach” üldist pildikeelt toetav.