Nädala pilt: 14.nädal 2024



3. aprillil ilmus riimimehe Põhjamaade Hirmu ja instrumentalisti Otto Suitsu singel “Kui olukord on…", millega kinnitatakse peatset täispika albumi ilmumist. Esimeseks videosingliks sai valitud pala, mis esindab hästi mõlema muusiku uusi motiive ning seab soodsa tooni kauamängiva tutvustamiseks. Video filmimise, režii ja montaaži eest vastutab Siim Parisoo artistinimega DEW8.

Lugu “Kui olukord on…” annab sisulise ülevaate tuleva plaadi tekstilisest ülesehitusest. Varasema materjaliga võrreldes on mängus rohkem momendis olemist ja isiklikku ükskõiksust. “Lähenesin sel korral lahtisemalt kui eelnevatel plaatidel,” nentis Hirm. Loo tausta autori Otto sõnul on mitmeosaline instrumentaal juba mõnda aega aktuaalne ning teda köitnud - nii saigi otsustatud, et mingil hetkel võtavad biit ja lugu uue suuna. “Sellega seoses tekkis idee, et ka video rütm ja sisu võiksid vastavalt biidile muutuda,” täpsustas Suits.

Video valmis koostöös muusikamaailmas tuntud artisti DEW8 ehk Siim Parisooga. Põhjamaade Hirmu sõnul tundus juba alguses, et uue muusika suund haakuks DEW8 käekirjaga hästi. “Lisaks oli Ottol soov, et esimene video võiks olla midagi abstraktsemat ja mitmemõttelist.” Muusikavideo loovideeks oli püüd saavutada sarnaselt loo tekstile vaba mõttevool, kaootilisus, ümbruse jälgimine, läbisegi detailid. “Võte toimus peamiselt Keilas, igapäevastes ja juhuslikes lokatsioonides, igal pool, kus oli midagi märgata,” avasid autorid filmimise köögipoolt. “Koostöö DEW8-ga on alati tore ja inspireeriv, kuna võrreldes meie kahe uimasusega liigub selle inimese mõte erakordselt kiiresti ja on täis tabavaid loovaid ideid. Lisaks on aastatepikkuse koostöö ning tutvuse tulemusel meil väga hea klapp ja arusaam üksteise nägemustest,” lisas Otto.

Vaata videot SIIT:



Aprillis ilmuva albumi pealkiri on “Elu ja surma küsimus”, biitide eest vastutab täielikult Otto Suits. Sõnade poolel on lisaks Põhjamaade Hirmule ka kaks kaasategevat artisti, kes jäävad hetkel saladuseks. Otto sõnul on kogu plaadi idee selline, et välditakse igasugu üleanalüüsimist, filtreerimist ja liigset lihvimist: “Mõtted, mis tekkisid, läksid võimalikult otse ja vahetult lugudesse. Loomulikult ei saa öelda, et kogu materjal ka täiesti ilma filtrita on, teatud standardid ju jäävad, aga võrreldes senisega on asi sirgjoonelisem”. Hirmu jaoks on kogu albumi tekstiline osa palju vabam kui eelnevatel projektidel. “Otto head biidid tekitasid soodsa pinnase teha midagi, mida ma alati teha olen tahtnud.”

Täispikk “Elu ja surma küsimus” ilmub 18. aprillil nii vinüülil, CD-l kui kassetil.
Albumi eelmüük toimub sotsiaalmeedias 5.-10. aprillini läbi muusikute artistilehtede.
Käest-kätte street sale toimub 18. aprillil. Rohkem infot peagi!

Sotsiaalmeedia:
@pheriskoop
https://www.facebook.com/ph9000

@ottosmoke
https://www.facebook.com/OSinstrumentals