Würffel

2.märtsil 2023 esitles Kaspar Kalluste Tallinnas Fotografiskas oma uut albumit "Humanoid". Uues kavas segustas Kalluste jazz-muusika värvi ning improvisatsiooni elektroonilisest muusikast tulnud rütmifaktuuride ja saundiga. "Minimalistlik kuid samas mitmekihiline. Orgaaniline kuid samas elektrooniline," seisis pressiteates.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 03.03.2014 - 19:18
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 02.03.2023 - 22:19
Eesti artist, Ansambel, Electronic & Dance

Würffel on ansambel, mille muusika asub kuskil popi ja elektroonika valdkonnas. Triosse kuuluvad Ott Leplandi saatebändist tuntud muusikud, solist Marvi Vallaste, klahvpillidel Tarvi Kull ning trummidel Kaspar Kalluste. Selle kollektiivi koostöö algas mõned aastad tagasi kuid nagu hea vein, peab ka hea muusika natuke hingama, et tema parimad omadused nautijani jõuaksid.

1.märtsist 2014 alates oli Youtubes kõigile kuulamiseks üleval bändi esimene singel “Overnight“, mille muusika on kirjutanud Kaspar Kalluste ning sõnade autoriks on ansambli hea sõber Erki Pärnoja. Loo miksis ja masterdas Kristo Kotkas Sinusoidist ning kitarri mängis Paul Daniel.

2014. aasta kevadeks avaldab Würffel esimese EP, mille lood on kirjutanud ja produtseerinud Kaspar Kalluste ja Tarvi Kull, kes nimetavad endid produtsentide tiimiks Vaakum. Trummar, helilooja ja sõnadekirjutaja Kaspar Kalluste on multitalendiga jõuline figuur, Tarvi Kull oma erilise klaverimänguga seob selle jõulisuse kokku ja Marvi kastab selle üle oma võrratu vokaaliga.

Würffel andis oma esimese kontserti 28.märtsil Tallinn Music Week festivalil Von Krahli teatris. Aprillis sai valmis järgmine singel “Coffee”, mille põnev fotoanimatsiooni video avaldati 15.aprillil.

6.juunil 2014 avaldati nelja looga EP “Overnight”, millelt lisaks kahele juba varem ilmunud loole (“Coffee” ja “Overnight”) leiab ka kaks täiesti uut pala: “Angel” ja “I’ll Take You There”. EP on allalaetav iTunes’i poest ning kuulatav läbi levinumate striimingteenuste.

16.juunil 2014 teatati koosseisuvahetusest ning uueks solistiks tuli Rosanna Lints. Marvi võttis mõneks ajaks tempo maha ja naudib emarolli.

"Kaalusime erinevaid lauljaid aga Rosanna hääl, olek ja muusikalised mõtted sobivad suurepäraselt Würffli konteksti. Rosanna on väga hästi Würffli töösse lülitunud ja osaleb aktiivselt muusika loomise protsessis," selgitas bändi trummar Kaspar Kalluste.

Samas avaldati ka singel "Shake It Out". Würfflit sai uues kuues näha juba 12.juulil Red Bull Tourbus laval, Õllesummeril.

8.septembril 2014 esineti ETV "Terevisioonil" ning kõlasid lood "Dance, dance" ja "We can go". "Praegu me tegeleme plaadimaterjali kokku saamisega ja kevadel see kindlasti ka ilmub," lubas bändi liige Kaspar Kalluste.

10.septembril 2014 avaldas Würffel uue singli. “"We Can Go" on minu arvates nii kõlapildilt kui ka sõnadelt üsna laiahaardeline, hõlmates helikeeles nii läänelikke kui ka idamaiseid nüansse. Selle kombinatsiooni juurde sobivad väga hästi sõnad, mis räägivad rahulolust ning vaimustusest avastada maailma,” ütles bändi laulja Rosanna Lints.

4.veebruaril 2015 tuli Würffel välja rütmika looga "Should I Run".

Würffel esitles 18.märtsil Tallinna restoranis Kivi, Paber, Käärid (Telliskivi 60a) debüütalbumit “Beats & Bubbles”. 28.märtsil astuti üles Tallinn Music Week raames Homeartis ja Protest kohvikklubis.

16.juunil sai Protesti esitlusel näha albumi loo "Dance, Dance" muusikavideot. Filmivõtetel oli tiimis Sohvi Viik, Ingel Vaikla, Kaia Tungal, Kristin Pukka, Liisa L. Kask, Sander Somma, Anna Viik. Laulu sõnad kirjutas Rosanna Lints ning viisi Kaspar Kalluste.

Bänd esines 4.juulil Kilingi-Nõmme Suveaias toimuval üheksandal alternatiivmuusika festivalil Schilling.

Würffel astus Positivus festivalil I Love You plaadifirma ja muusikaklubi laval üles 17.juulil.

28.oktoobril 2015 andis bänd välja värske singli “Burdened Sky” koos muusikavideoga. Laulusõnadega video autorid on Sohvi Viik & Kristi Lumi Luht.

Würffel lugu "I'm Facing North" jõudis Eesti Laul 20 parima hulka, mille finaal Saku Suurhallis 5. märtsil. Lugu tehti avalikuks 8.detsembril. Bänd esitas lugu 23.detsembril "Jõulutunneli" erisaates ETV-s.

Würffeli uus album “I’m Facing North” tuli välja 1.aprillil 2016 ning sellel kõlab 10 pala. Albumi kujundas Sohvi Viik, lood masterdas Siim Mäesalu. Uusi lugusid sai kuulda 2.apriilil Rock Cafe's, Tallinn Music Week'i raames Tuborg Green Club: Raadio 2 presents showcaseil.

Rosanna Lints laulab ansambli Cartoon uuel singlil "Here", mis ilmus 3.juunil Hollandi plaadifirma Liquicity alt. 4.juunil esines Würfel Tohisoo mõisapargis muusikafestivalil KapaRock.

Würffel esines 6.augustil 2016 Weekend festivalil Pärnus.

24.jaanuaril 2017 tuli välja loo "Technical Honesty" muusikavideo, mille lavastas Sohvi Viik.

31.märtsil esines Würffel klubis Venus Full House Agency TMW üritusel.

Würffel andis 19.06.2017 välja singli "Breathe" oma teiselt täispikalt albumilt "I’m Facing North". Singlile filmiti ka muusikavideo, mille režissööriks on Sohvi Viik, kes kommenteeris: "Würffeli uut tantsule keskendunud muusikavideot võiks iseloomustada mehe- ja naisevahelise kire ja harmooniaga. Värviline tunnetepuhang ja elujanu. Armastus". Video eest võideti märtsis 2018 Eesti muusikavideote festivali eripreemia.

2.märtsil 2023 esitles Kaspar Kalluste Tallinnas Fotografiskas oma uut albumit "Humanoid". Uues kavas segustas Kalluste jazz-muusika värvi ning improvisatsiooni elektroonilisest muusikast tulnud rütmifaktuuride ja saundiga. "Minimalistlik kuid samas mitmekihiline. Orgaaniline kuid samas elektrooniline," seisis pressiteates.

Faktid

Würffel on: (nimi/tegevus bändis/sünniaeg)
Rosanna Lints (vokaal) - 05.05.1995
Tarvi Kull (klahvpillid, elektroonika, taustavokaal) - 22.12.1987
Kaspar Kalluste (trummid, elektroonika, taustavokaal) - 28.04.1988

Muud huvitavat

Seotud videod

Würffel - Technical Honesty
Würffel - Technical Honesty

Artist: Würffel

Lugu: Technical Honesty

Aasta: 2017

Režissöör: Sohvi Viik

Würffel - Breathe
Würffel - Breathe

Artist: Würffel

Lugu: Breathe

Album: I’m Facing North

Aasta: 2017

Režissöör: Sohvi Viik

Würffel - Dance, Dance
Würffel - Dance, Dance

Artist: Würffel

Lugu: Dance, Dance

Album: Beats & Bubbles

Aasta: 2015

Režissöör: Sohvi Viik

Würffel - Coffee
Würffel - Coffee

Artist: Würffel

Lugu: Coffee

Aasta: 2014

Režissöör: Sohvi Viik