Super Hot Cosmos Blues Band / Janne Bravo

Janno Reim on hoo sisse lükanud eksperimentaalsele sooloprojektile nimega Janne Bravo. Peagi ilmuva plaadi esiksinglina valmis koos räppar Genkaga pala “krismas”. Lugu sai 31.12.2021 sürreaalse ja kaasahaarava muusikavideo, mis viib vaataja meeliülendavale audiovisuaalsele rännakule, kust ei puudu ka tuntud näod, veel seniolematutes rollides.
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 14.04.2014 - 11:00
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 05.01.2022 - 07:04
Eesti artist, Ansambel, Rock

Super Hot Cosmos Blues Band tekkis 2013 aasta sügisel kui laiemale publikule tuntud Nevesise solist Janno Reim ja Tartu rokkbändi Supernova basskitarrist Mati Sütt trehvasid kokku pilli mängima. Jannol oli valmis kirjutatud ports lugusid ning nüüd hakati neid otsast linti tegema. Punti võeti Tartust Kohtla-Järvelt pärit trummar Ilja Sharapov. Ilja on Kohtla-Järve kunstide kooli vilistlane, kes pärast Elleri-kooli lõpetamist töötab elukutselise muusikuna Vanemuise sümfooniaorkestris.

Janno: "Esimese looga käisime Martin Kikase stuudios, kus koostöö väga hästi laabus. Kuna ajaliselt sattus see täpselt Eesti Laulu demode saatmise hetkele, otsustasime, et miks ka mitte. Ülejäänu läks juba iseenesest. Võtsime kogu asja võimalikult muhedalt ja mõnusalt, meie soov on teha head muusikat."

Super Hot Cosmos Blues Band pääses “Eesti Laul 2014“ finaali looga "Maybe Maybe". Laulu autorid on bändi solist Janno Reim ning Mati Sütt, kes püüdis televaatajate pilke oma ülimalt erilise, kanistrikitarriga. SHCBB lajatas kõigile televaatajatele magusvalusalt vastu vahtimist, paitas kõrva mahlaste bluusisaundidega ja hellitas silma seksikate lauljate-lauljataridega.

Mati räägib oma veidrast kitarrist: "Selle leidis mu isa internetist pillimeestefoorumi oksjonilt. Üks kodunokitseja tüüpi härra Tallinnast on vana Tšehhi või Poola kitarrikaela viieliitrise bensiinikanistriga kokku ehitanud. Üsna robustne pill, aga uue loo salvestamisel kasutasime seda ka reaalselt, seal kõlab ta väga vingelt. Ta on eeskätt slide’iga (metall- või klaaskangiga) mängimiseks – bluusimeeste värk."

1.märtsil 2014 toimunud finaalis Nokia Kontserdimajas saavutas "Maybe Maybe" teise koha. Boonusena sai bänd Eesti Esitajate Liidult 1000 eurot stipendiumit, mis kulus otsejoones stuudiosse. 3.aprillil 2014 avaldasid kosmose bluusivennad teise loo "God is Good", mida esitati 14.aprillil ETV Terevisioonis. Lisaks kõlas lugu "Breathe".

SHCBB tegeleb uute lugude salvestamisega koos Martin Kikasega hubases stuudios Tartu Pärmivabriku taga. "Järgemööda kirjutame ja salvestame ka. Mõned uued lood on veel ees, stuudios nüüd vormistame neid järjest. Need ideed tulevad täiesti erinevalt, et kuidas kunagi. Kokku me paneme nad siiski kogu kambaga koos, et oleks kõigi nägu," ütles Janno.

"Me võtsime algusest peale sellise enda jaoks lahtisema lähenemise, et kuskile kindlasse kitsasse vahemikku ei hakkaks kohe ennast ära määratlema ja kinni panema. Et iga lugu võtame kui uut ja vastavalt iga uue loo emotsioonile üritame sellega ka maha saada," lisas ta.

9.mail 2014 andis Super Hot Cosmos Blues Band Tartu ööklubis Illusion kontserdi. "Tegemist on meie esimese täispika live esinemisega, seega tulge kõik kindlasti kohale! Tuleb korralik show," kõlas bändi solisti Janno Reimi üleskutse.

26.juulil oldi laval Kloogaranna Festivalil ning 1.augustil esines ansambel Intsikurmu Muusikafestivalil Põlvas. 10.augustil astuti üles Viru Folk 2014 Pealaval.

14.augustil 2014 tuli bändi kolmas singel "Yeah!".

Super Hot Cosmos Blues Band andis 11.novembril välja oma debüütalbumi "Countdown to Jesus", mille kümme lugu annavad üllatusterohke ülevaate bändi esimese aasta loomingulisest teekonnast, mis on kui suur sulam rokiajaloost oma veidramatel hetkedel.

Plaadiesitlus toimus 29.novembril Tallinnas teatris NO99 ning detsembri alguses Tartus Ateena keskuses. 27.12.2014 esines bänd Nordea Kontserdimaja galal "Spordiaasta tähed 2014".

19.märtsil avaldas bänd video loole "Johnny and Jane". 28.märtsil 2015 esineti Rock Cafes Nordea & 5* programmis.

Bänd osales Urmas Vadi lavastatud kontsertetenduses “Ma olen Ivo Linna”, kus peaosa etendas Raivo E. Tamm. 15.-18. juulil anti 4 menukat etendust Nordea Kontserdimajas. 5.augustil pandi soundcloudi üles uus singel "Life Is Easy".

Bändi teine stuudioalbum peaks plaanide kohasel ilmuma juba käesoleva aasta jooksul. Salvestustega on alustatud Tartus Ö stuudios ning esimene tulemus on 19.aprillil 2016 avaldatud singel "El Gran Dinero". Laulu autori Janno Reimi sõnul on tegemist hämara kujundiroki ja samas lõbusa kevadtantsukesega.

Janno Reim lugu "Valan pisaraid" võistles 11.veebruaril konkursil Eesti Laul 2017. Esitasid Janno Reim & Kosmos.

1.novembril 2017 tuli välja uus singel “Luxexpress”.

Super Hot Cosmos Blues Band andis välja singli "Su pilk on väär", mida nad esitlesid 14.veebruaril 2018 "Terevisiooni" eetris. Bändi solisti Janno Reimi sõnul on "Su pilk on väär" kiire ja lõbus tantsulugu veidi kurvemapoolsete sõnadega.

Super Hot Cosmos Blues Band tuli 10.detsembril välja singliga "Head uut aastat".

Super Hot Cosmos Blues Band esitas 8.oktoobril 2019 ETV "Terevisiooni" eetris uut lugu "Kalifornia".

Janno Reim mängis akustilist kitarri Tabloited 17.12.2021 ilmunud albumil “Võõrad suled” ning oli solistiks loos "Alevilapsed".

Janno Reim on hoo sisse lükanud eksperimentaalsele sooloprojektile nimega Janne Bravo. Peagi ilmuva plaadi esiksinglina valmis koos räppar Genkaga pala “krismas”. Lugu sai 31.12.2021 sürreaalse ja kaasahaarava muusikavideo, mis viib vaataja meeliülendavale audiovisuaalsele rännakule, kust ei puudu ka tuntud näod, veel seniolematutes rollides.

Faktid

Super Hot Cosmos Blues Band on:
Janno Reim (13.03.1981) - rütmikitarr
Erki Reim (1986) - kitarr, vokaal
Mati Sütt (01.09.1981) - basskitarr
Ilja Sharapov (16.12.1980) – trummid
Indra-Mirell Zeinet - taustavokaal

Muud huvitavat

Seotud videod

Janne Bravo/Genka - krismas
Janne Bravo/Genka - krismas

Artist: Janne Bravo/Genka

Lugu: krismas

Aasta: 2021

Super Hot Cosmos Blues Band - Johnny And Jane
Super Hot Cosmos Blues Band - Johnny And Jane

Artist: Super Hot Cosmos Blues Band

Lugu: Johnny And Jane

Album: Countdown to Jesus

Aasta: 2015

Režissöör: Triin Ruumet