Apocalyptica esitleb 22.oktoobri Eestis uut albumit



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 21.02.2024 - 12:28

Sümfoonilise metal-muusika lipulaev Apocalyptica jõuab sel sügisel Eestisse uut albumit tutvustava tuuriga “Plays Metallica Vol. 2 Tour 2024”. Uue albumi “Plays Metallica Vol. 2” lood kõlavad Alexela kontserdimajas 22. oktoobril.

Apocalyptica järjekorras kümnes stuudioalbum on järg 1996. aasta legendaarsele debüütalbumile “Plays Metallica by Four Cellos“. Uue albumiga naaseb bänd tagasi oma juurte juurde ja jätkab sümfoonilist austusavaldust heavy metali titaanile Metallica. Albumi avaldamisele järgneb Euroopat läbiv kontserttuur, mis jõuab tuleval sügisel ka Tallinna.

“On uskumatu mõelda, et pärast kõiki neid aastaid mõjub meie austusavaldus Metallicale siiani kuulajatele niivõrd võimsalt. Võimalus jagada meie armastust Metallica muusika vastu kontserdipublikuga on maagiline kogemus. Tänavune kontsert-show tuleb täiesti teisel tasemel ning me ei suuda ära oodata, et saaksime juba tuurile minna ja seda oma fännidega jagada!” iseloomustab uut albumit ja kontserttuuri bändi juhtiv liige Eicca Toppinen. Bänd avaldab uue albumi “Plays Metallica Vol. 2” esimese singli koos muusikavideoga 23. veebruaril.

Apocalyptica alustas tegevust 1993. aastal Helsingis ning bändi looming kuulub neoklassikalise metali žanri, milles puuduvad tavapärased raskemuusika instrumendid nagu kitarr ja bass. Bänd koosneb kolmest Sibeliuse akadeemias õppinud tšellistist Eicca Toppinenist, Paavo Lötjönenist ja Perttu Kivilaaksost, ning jazz-trummar Mikko Sirénist. Apocalyptica praeguse üheksa stuudioalbumi hulka kuuluvad nii kaverid kui ka omalooming, lood nii vokalistidega kui ka ilma ning bänd on välja andnud originaalseid uusversioone nii metal- kui ka klassikalisest muusikast.

Apocalyptical on õnnestunud olla nii Metallica soojendusesinejaks kui ka esineda koos oma iidolitega 2011. aastal, kui Metallica tähistas San Franciscos oma 30. tegutsemisaastat. Koos esitati kolm lugu: "No Leaf Clover", "One" ja "Seek & Destroy". Apocalyptica lugudel on üles astunud muljetavaldavalt palju erinevaid muusikuid nagu Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Till Lindemann (Rammstein), Max Cavalera (Soulfly, Sepultura), Matt Tuck (Bullet for my Valentine), Joseph Duplantier (Gojira), Dave Lombardo (Slayer), Sandra Nasic (Guano Apes), Ville Valo (HIM), Lauri Ylönen (The Rasmus), Cristina Scabbia (Lacuna Coil), Adam Gontier (Three Days Grace), Elize Ryd (Amaranthe).

Piletid Apocalyptica kontserdile tulevad müüki hinnaga alates 39 eurost 23. veebruaril kell 10.00 Piletilevi veebilehel ja müügipunktides. Musaklubi Facebooki lehe liikmetel ja Piletilevi uudiskirja saajatel on võimalus osta pileteid juba 22. veebruarist. Kontserdile tulevad müüki ka VIP-piletid, mida saab osta bändi veebilehelt (www.apocalyptica.com/) ning mis tuleb osta tavapiletile lisaks.

Kontserti korraldab ELC Promotion OÜ
ELC Promotion koduleht: https://elcomandante.ee
Musaklubi Facebook: https://www.facebook.com/musaklubi
Musaklubi Instagram: https://www.instagram.com/musaklubi/