Festival Võnge tähistab 10. sünnipäeva 12. ja 13.juulil Eesti Vabaõhumuuseumis



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 14.03.2024 - 11:02

Võnge rändab igal aastal uude imelisse Eestimaa paika. Sel suvel juba kümnendat korda. Juubeli puhul jõuame esmakordselt täismahulise festivaliga Tallinnasse. Võnge 2024 toimub reedel ja laupäeval, 12. ja 13. juulil Eesti Vabaõhumuuseumis. Maaliliste talude ja võimsate veskite vahel rullub lahti muinasjutuline maailm eripalgelise kaasaegse muusika, üllatuslike maitsete, mahuka lasteprogrammi, haaravate näituste, installatsioonide jpm-ga - kohtuvad eilne ja homne.

Festivalikorraldajate sõnul saab vabaõhumuuseumis kokku eilne ja homne. See on ka esimene kord, kui muuseumisse jõuab täiemahuline muusikafestival. "Oleme väga elevil, et läbi aegade esimene festival Eesti Vabaõhumuuseumis on just Võnge," ütles SA Eesti Vabaõhumuuseumi arendusdirektor Evelin Värk.

Esinevad 5Miinust ja Puuluup, Iiris Vesiku bänd Night Tapes, Paide indie-rokkarid Ans Andur, kohalik RnB laulja Maria Kallastu ning räppar Kirot. Lisaks astuvad üles ka The Boondocks, Lonitseera, Silver Sepp.

Välismaistest artistidest astub üles Ühendkuningriikide ja Ühendriikide duo Kaleida. Pariisist tuleb bändiga kohale ka multiinstrumentalist Lewis OfMan, kellel ilmus tänavu teine täispikk album "Cristal Medium Blue". Lisaks esineb Los Angeleses resideeruv indie-dance duo Neil Frances.

Nii reedel kui laupäeval avatakse muuseumi- ja festivaliväravad kell kaks pärastlõunal ning suletakse pärast südaööd. Lisaks muusikale pakub festival maitse-, kunsti- ja kultuuriprogrammi. Festivalikülastajatele jääb avatuks ka Vabaõhumuuseum kõikide hoonete ja eksponaatidega.

12. juuli: Neil Frances (USA), Lewis OfMan (FR), Night Tapes (EE/UK), Tšellopoisid, maria kallastu

13. juuli: 5MIINUST x Puuluup, Kaleida (UK/US), KiROT, Lonitseera, The Boondocks, Silver Sepp, Ans. Andur, The Crosslegs, ULTRANÖUK (FR) - DJ-set

https://piletikeskus.ee/et/e/n3tfd3?fbclid=IwAR14r4X7rGUlEmG1ERg4nvsd7gias2EyZkfvDualUxHPJTzEE8w0o6x_6cw

https://www.facebook.com/events/710786307671273