Soome festival Blow-Up kolib oma sügisese suursündmuse 11.-12. oktoobriks Tallinnasse



Uudise lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 14.03.2024 - 12:45

Helsinkis põhinev Blow-Up Festival ühendab jõud Paavli Kultuurivabriku, Damn.Loud Agency ja Sonic Rites agentuuriga, et oma järgmine festival korraldada just Tallinnas, Paavli Kultuurivabrikus, vahemikus 11-12 oktoober 2024.

Blow-Up on Helsinki juhtiv põrandaaluse muusika festival, tuues kuulajateni rahvusvahelist talenti alates metalist, avangardlikust elektroonikast, psühhedeeliast ja mürast. Mitmekesiste artistinimistute poolest tuntud festivalil on esinenud nii Godflesh, Amenra, Crowbar, Church of Misery ja Lingua Ignota.

Blow Up That Gramophone juht ja Blow-Up festivali peakorraldaja Esa Valkeajärvi sõnas: “Loorberitel puhkamise asemel oleme otsustanud astuda ühe julge sammu ja viia oma festival natukene lõunasse, Paavli Kultuurivabriku õdusasse keskkonda. Usume, et see märgib uut taset ja usaldust Soome-Eesti koostööde vahel, mis ajaga kasvab aina tugevamaks.”

“Meil on hea meel, et Paavli Kultuurivabrik ja ka Eesti laiemalt muutub rahvusvaheliste ürituste ja turistide magnetiks. Blow-Up Festival on üks legendaarsemaid klubifestivale Soomes, mistõttu saame oodata enda juurde nii kohalikke muusikanautijaid kui ka suuremaid fännidelegatsioone Soomest,” ütles Damn.Loud agency ja Paavli Kultuurivabriku tegevjuht Roman Demtšenko. “Ning see pole ka veel kõik, sest lisaks Blowupile tulevad meie juurde mais ja septembris Close-Up ürituse päevaprogrammid, mis toovad Eestisse üle 4000 turisti,” lõpetas Demtšenko.

Paavli Kultuurivabrik on Tallinna üks värskemaid ja tunnustatumaid kontserdipaiku, võites äsjatoimunud Eesti Muusika Ettevõtluse Auhindadel parima kontserdipaiga tiitli. Damn.Loud Agency on Eesti üks juhtivamaid kontserdikorraldajaid, olles võitnud samal galal aasta kontserdikorraldaja tiitli kahel korral.

Esimesed esinejad kuulutatakse välja esmaspäeval, 18. märtsil.