Pharrell Williams

1.märtsil avaldasid Pharrell Williams & Miley Cyrus ühissingli "Doctor (Work It Out)".
Jutu autor ja esmane lisaja:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 27.02.2014 - 20:54
Viimati täiendatud:
Tõnu - tonu@allstarz.ee 01.03.2024 - 06:31
Välismaine artist, Sooloartist, R&B & Soul

Pharrell Williamsi karjäär sai algas 90-ndate esimeses pooles, mil tulevikuootusena alustanud multi-instrumentalist äratas muusikatööstuse ja meedia tähelepanu ühe liikmena duost The Neptunes. Koos kauaaegse sõbraga Chad Hugo on produtseeritud kuulsamatest hittidest Justin Timberlake "Like I Love You" ja Britney Spears "I’m A Slave 4 U". Pharrell Williamsi produtseeritut on kokku müüdud enam kui 100 miljonit plaati ning tema omapärane helikeel on alati sammuvõrra teistest ees.

Williams avaldas neli albumit alternatiivrocki ja hiphoppi segava koosseisuga N.E.R.D ning andnud panuse mitmete staaride superhittide valmimisel. Tema omapärane falsetthääl kõlas Jay-Z loos "Excuse Me Miss" ja Snoop Dogg loos "Beautiful". 2003. aastal tuli Pharrell välja oma nime alt singliga "Frontin'", mis kirjutatud duoga The Neptunes. Juulis 2006 avaldas Pharrell omakirjutatud lugudega sooloalbumi "In My Mind".

Oma produtsenditöö eest võitis Pharrell kolm Grammy auhinda. Aastal 2004 pop-albumi Justin Timberlake "Justified" produtsendina ja aasta produtsendi tiitel The Neptunesi albumiga. Aastal 2007 parima räpiloo eest Ludacris "Money Maker". 2010 aasta nimetas Billboard Williamsi dekaadi produtsendiks ning praegusel hetkel tuntakse superstaari nii tootja, helilooja artisti kui ka moeikooni ja ehetedisainerina luksusbrändidele Louis Vuitton ja Moncler.

Edasised tähtsamad saavutused produtsendina olid Williamsil Gloria Estefan album "Miss Little Havana", Kendrick Lamar album "Good Kid, M.A.A.D. City" ja Frank Ocean album "Channel Orange". Järgmine edu saabus 2013. aastal Robin Thicke hitiga "Blurred Lines" ning lugudega "Get Lucky" ja "Lose Yourself to Dance" Daft Punk albumil "Random Access Memories".

26.jaanuaril 2014 toimunud 56-ndal Grammy Awardsil pärjati Pharrell nelja grammofoniga - Aasta Produtsent, Aasta Albumid (Kendrick Lamar "Good Kid, M.A.A.D. City" ja Daft Punk "Random Access Memories") ja Aasta Lugu, mis oli otseloomulikult Daft Punki megahitt "Get Lucky".

Pharrell kolm lugu kõlasid USA 3D multikakomöödias "Despicaple Me 2". Filmi soundtracki singel "Happy" avaldati 21.novembril 2013 ning sellest on saanud megahitt, mis püsinud mitmeid kuid edetabelites üle maailma. 26.veebruarist 2014 jõudis lugu #1 positsioonile USAs.

Pharrell Williamsi uus ja oodatud teine sooloalbum "G I R L" ilmus 3.märtsil 2014. Plaadil kõlab 10 lugu, mille kaasautoriteks on Alicia Keys, Miley Cyrus, Joanna Levesque, Justin Timberlake ja Daft Punk.

10.märtsil 2014 tuli teine singel “Marilyn Monroe”, milles kõlavad Kelly Osbourne vokaalid. Video tuli VEVOs üles 23.aprillil.

23.juulil 2014 avaldasid Miley Cyrus ja Pharell Williams muusikavideo loole "Come Get It Bae”, mis pulbitseb tantsurütmidest ja rõõmust.

Sooloalbumi "G I R L" neljas singel on “It Gil”. 30.septembril 2014 tuli VEVOs üles animavideo, mille loojad on Takashi Murakami ja Mr. Fantasista Utamaro.

Viiendaks singliks oli koos prantslastega Daft Punk esitatav “Gust of Wind“, mille muusikavideo avaldati VEVOs 7.oktoobril 2014. Singel ilmus 5.detsemnril 2014.

Pharrell Williams & Gwen Stefani lugu “Shine” kõlab perekomöödias “Paddington“, mis esilinastus USA-s 16.01.2015.

6.veebruaril 2015 linastus komöödia “The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water“, kus kõlab taasühinenud N*E*R*D kolm lugu, millest “Squeeze Me” avaldati singlina 7.jaanuaril.

8.veebruaril 2015 võitis Pharrel kolm Grammy auhinda.

Meelelahutuse suurkuju ja ärimees Snoop Dogg andis 11.mail 2015 välja 13-nda albumi "Bush", mille peaprodutsendiks oli Pharrell Williams. Snoop Dogg`i sõnul annab album edasi retro-futuristlikku funki, millele on lisatud hea-tuju miks R&B ja popiga, luues midagi erilist, mida keegi ei ole varem teinud.

Pharrell Williams juhtis koos Al Gore ja Kevin Wall'iga kliimasoojenemisele tähelepanu tõmbavat kontsertsarja Live Earth 2015 kui 18.juunil toimusid 24 tunni jooksul kontserdid kõigil kuuel kontinendil üle 100 artisti osavõtul.

Pharrell Williamsi singel “Freedom” oli 30.juunil 2015 avatud Apple Music muusikarakenduse esimeseks eksklusiiviks. Samal päeval tuli veel Puff Daddy ja Pharrell ühislugu “Finna Get Loose”.

Pharrell Williams osales 13.11.2015 ilmunud Missy Elliott singlil “WTF (Where They From)”. 31.detsembril tuli välja Pharrell osalusega lugu “What a Year”, kus osalevad Big Sean ja Detail.

Pharrell osales 30.septembril 2016 ilmunud Kid Cudi albumi singliloos "Surfin'".

9.detsembril 2016 tuleb välja filmi "Hidden Figures" soundtrack, kus kõlavad Pharrelli lood "I See A Victory", "Runnin'", "Surrender" ja "Crave".

Pharrelli ja tema abikaasa Helen Lasichanhi perre sündisid jaanuari alguses kolmikud. 43-aastane laulja ja 36-aastane modell abiellusid 2013. aastal ja neil on juba kaheksa-aastane poeg Rocket Ayer.

Pharrell aitas produtseerida Calvin Harris 31.märtsil 2017 avaldatud loo “Heatstroke” (featuring Young Thug, Pharrell Williams & Ariana Grande).

Pharrell Williams tuli 9.juunil välja singliga “Yellow Light”, mis kõlab 30.juunil esilinastuvas USA 3D multikas "Despicable 3". 16.juunil järgnes lugu “There’s Something Special”.

1.septembril 2017 avaldasid ühise loo "Uno Mas" hiphopi legend N.O.R.E. ja Pharrell Williams.

Pharrell Williams ja Wiz Khalifa osalesid 27.oktoobril ilmunud Ty Dolla $ign uue albumi loos "Stare".

1.novembril üllatas N.E.R.D uue looga "Lemon" koos Rihannaga. Trio (Pharrell Williams, Chad Hugo, Shay Haley) andis 15.detsembril välja peale 7-aastast vaheaega uue albumi "No_One Ever Really Dies" kus kõlab 11 lugu. Kaasa on veel lõõmas Kendrick Lamar, André 3000, Ed Sheeran, Gucci Mane, Wale ja Future. Teise loona avaldati “Rollinem 7’s.” ft. André 3000 ning kolmandana "1000" ft, Future.

Pharrell Williams lõi kaasa räppari A$AP Rocky 29.detsembril ilmuva albumi loos "Self Portrait".

6.aprillil 2018 tuli välja Rae Sremmurd ja Pharrell Williams ühine lugu "Chanel", vokaalidel Slim Jxmmi.

17.mail 2018 ilmus Camila Cabello singel "Sangria Wine" koos Pharrell Williamsiga.

13.novembril tuli välja Mike WiLL Made-It singel "The Mantra" feat. Pharrell Williams & Kendrick Lamar.

Global Citizen kommuun avaldas 30.novemril "1" EP, mille 27.novembril esitletud loos “E-Lo” musitseerivad Pharrell Williams, Jozzy ja Los Unidades ehk Coldplay.

10.veebruaril 2019 võitis Williams aasta produtsendi Grammy auhinna.

28.veebruaril tuli välja singel Gesaffelstein & Pharrell Williams "Blast Off". Muusikavideot esitleti 14.aprillil.

Pharrell Williams andis 7.juunil singlina välja loo "Letter To My Godfather", mis pärit Netflix samanimelisest seriaalist.

28.juunil ilmus singlina Daniel Caesar ja Pharrell Williams "Frontal Lobe Muzik".

21.augustil andsid Pharrel ja Jay-Z välja singli "Entrepeneur".

20.novembril 2020 avaldasid Black Coffee, Jozzy ja Pharrell Williams ühise singli "10 Missed Calls".

29.oktoobril 2021 ilmus A$AP Ferg, Pharrell Williams, The Neptunes singel "Green Juice" koos muusikavideoga.

Pharrell Williams osales 25.märtsil 2022 ilmunud Nigo albumil loos "Functional Addict".

6.aprillil tuli välja Pusha T, JAY-Z, Pharrell Williams koostöö lugu "Neck & Wrist".

10.juunil tuli välja Pharrell Williams uus singel “Cash In Cash Out” featuring Tyler, The Creator & 21 Savage.

8.juulil ilmunud Murda Beatz singlil "NO MÁS" osalesid Quavo, J Balvin, Anitta & Pharrell Williams.

15.juulil ilmunud Calvin Harris singlil "Stay With Me" lõid kaasa Justin Timberlake, Halsey & Pharrell Williams.

5.augustil ilmus Tobe Nwigwe ja Pharrell Williams singel "Lord Forgive Me".

18.novembril ilmus Pharrell Williams & Travis Scott koostöölugu "Down In Atlanta".

Pharrell Williams osales 7.aprillil 2023 ilmunud Amine ja Kaytranada singlil "4EVA".

Pharrell Williams lõi kaasa 16.juunil ilmunud Voices Of Fire singlil "JOY (Unspeakable)".

21.juulil avaldasid A$AP Rocky ja Pharrell Williams singli "RIOT (Rowdy Pipe'n)".

Pharrell Williams ja Nile Rodgers lõid kaasa 28.juulil ilmunud Adekunle Gold singlil "Falling Up".

3.novembril tuli välja Kid Cuci, Pharrell Williams ja Travis Scott ühine singel "At The Party".

8.detsembril avaldasid Pharrell Williams, Swae Lee & Rauw Alejandro singli "Airplane Tickets".

16.jaanuaril 2024 tuli välja Mumford and Sons & Pharrell Williams ühine lugu "Good People".

1.märtsil avaldasid Pharrell Williams & Miley Cyrus ühissingli "Doctor (Work It Out)".

Faktid

Nimi: Pharrell Williams
Sünniaeg: 5.aprill 1973
Pikkus: 175cm
Abikaasa: modell ja disainer Helen Lasichanh, abiellusid 12.10.2013
Poeg: Rocket Ayer Williams (sünd. 2008)

Muud huvitavat